İşte anneliğin gerçek "bedel"i!

Gözlerinizi ilk açtığınız andan itibaren hayatınızın her anında yanınızda olan annenize borcunuzu hiç düşündünüz mü?

Haftanın her günü çalışacaksınız, esnek mesai saatlerinden dolayı yirmi dört saat çalışmanız da gerekebilir. Asla tatil yapmayacaksınız ve sürekli olarak en yüksek verimi elde etmeyi hedefleyeceksiniz. Tabi ki emekli de olmayacaksınız. Böyle bir iş için ne kadar maaş talep ederdiniz?

Bu işi yapan milyonlarca kadın var. Evet, o kişi anneniz! Hayatınızın her anında elinizden tutup size destek olarak, sıcak bir yuvaya sahip olmanız için yirmi dört saat arı gibi çalışarak, güven içerisinde büyümenizi sağlıyor.

 Hayatımızın her anında yanımızda olmasını istediğimiz annelerinize ne kadar borçlusunuz hiç düşündünüz mü?

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre minimum bir hesapla, annenize yıllık tam 140 bin Dolar borçlusunuz. Kadınların, çocukları ile zaman geçirmek, onları büyütmek için harcadıkları en kısa süre ise 0-6 yaş arası. Çocuklarını kendi büyütmek isteyen annelerin oranı ise yüzde 60. 

Araştırmanın sonucunda, mevcut annelerin ya da anne adaylarının çocuklarını büyütmek için kendisini çocuklarına adayarak iş hayatından çekilmeleri ile oluşacak boşluk, piyasa açısından büyük oradan güç kaybı olarak yorumlandı. 


yasemin.com

BİR YORUM YAPIN 0