Okuldan kaytardığını düşünüyorlardı! Gerçek ise...

Baş ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılan Rylee Bernosky'a ölümcül bir hastalık olan medülloblastom teşhisi konuldu.

Geçtiğimiz ay 5 yaşındaki küçük kız Rylee, baş ağrısı ve kusma şikayeti vardı. Baş ağrısı gittikçe artan küçük kızı babası acil hastaneye götürdü.

Daily Mail'in haberine göre, hastanede muayene olan küçük kıza hiç beklenmedik bir teşhis konuldu. Çok nadir görülen ve ölümcül olan medülloblastom tümörü Rylee'nin beyninde büyüyordu. Küçük kızın yaşaması için beynindeki bu tümörün acil alınması gerekiyordu. Rylee'nin önünde 8 haftalık bir kemoterapi süreci vardı. 

Küçük kızın babası, kızının hastalığının semptomların belirgin olduğunu ancak fark edemediklerini belirtti. Baba Wade, kızının sürekli baş ağrısından şikayet ettiğini 15-20 dk sonra geçtiğini söyledi. Baş ağrısının daha çok okulda olduğunu, okuldan kaytarmak istediğini düşündüklerini daha sonra denge problemi ve kusmaların yaşandığını ifade etti. 5 yaşındaki Rylee'nin tedavisi devam ediyor.

Medülloblastom nedir?
 
Medülloblastom, hızlı büyüyen ve ciddi bir tümör. Ölümcül bir kanser türü olan medülloblastom vakalarının %70'i 10 yaşın altındaki çocuklarda görülüyor.

Medülloblastom semptomları
 
-İştah eksikliği
-Davranışlarda değişim
-Şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, sersemlik 
-Tuhaf göz hareketleri
 

BİR YORUM YAPIN 0