Şifalı taşların bilinmeyen faydaları

Sağlıklı Yaşam Uzmanı Serpil Şahin, doğadaki kıymetli taşlarla ilgili bilinmeyenleri yasemin.com İçerik ve Yayın Yönetmeni İlkay Yaprak'ın sunduğu Yaşam Atölyesi'nde anlattı.

Doğadaki şifalı taşlardan en faydalı şekilde nasıl faydalanılır?

Şifalı taşlar arasında en bilinenlerden biri Akik taşıdır. Kadınlara nazaran erkekler bu taşı daha sık kullanır. Peygamber efendimiz (SAV)'in de en çok kullandığı taştır. Ancak, her taş herkese iyi gelmeyebilir.

Kimisine akik taşı iyi gelirken kimisine farklı bir taş iyi gelir. Akik taşı dolaşım sistemimiz için çok iyi bir taştır. Halk arasında 'Bereket taşı' olarak bilinir. Herhangi bir hastalık tedavisinde kullanılan taşlar, tek başına yeterli olmaz. Taş burada destekleyici bir niteliktedir. Akik gibi ametist taşı da oldukça rağbet görülen taşlar arasında yer alır.

Peki Ametist taşının etkisi nedir?

Ametist taşı hem psikolojik anlamda hem fiziksel anlamda etkisi vardır. Sinir sistemiyle doğrudan ilgisi vardır. Örneğin, migren hastası bir kişi ağrıyan bölgeye bu taşı koyabilir veya akupunktur bölgesine masaj şeklinde rahatlıkla uygulayabilir.

Ayrıca, ametist taşının konsantrasyon bozukluğuna iyi geldiği de bilinmektedir. Bu taşları kullanım süresi kişiden kişiye değişebilmektedir. Mesela ametist taşını çok fazla vücudunuzda tuttuğunuzda sizi aşırı derecede rahatlatabilir.

Kehribar taşı nedir, neye iyi gelir?

Kehribar taşı pahalıdır, havanda dövdüğünüz zaman astım ve bronşitte tercih edilebilen bir taştır. Herkes için uygun olmayacağından dolayı bu taşlar mutlaka uzman onayı ile alınmalı.

Mercan taşı nerelerde kullanılır?

Gerçek mercanlara günümüzde çok zor ulaşılmaktadır. Madde-dünya ile sizi bağlayan bir taştır. Oradaki jinekolojik bölgedeki rahatsızlıklar için kullanılır. Kadın ve erkeklerin çeşitli hastalıklarında kullanılır.

Uzun süre kullanılan taşları zararı var mı?

Tabii ki vardır.Mesela Malahit taşı yumuşak dokulu bir taştır. Bu taşı biraz fazla kullandığınız zaman sizi depresyona sokabilir. Terapi amaçlı kullanılan bu şifalı taşlar en fazla yarım saat ya da 1 saat kullanmalı.

BİR YORUM YAPIN 0