Gupse Özay kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Sempatik ve samimi oyunculuğu ile izleyiciyi kahkahalara boğan Gupse Özay, ekranların sevilen ve aranan yüzü haline geldi. Deliha adlı sinema filmi ile gündeme gelen Gupse Özay'ın hayatı merak konusu oldu. Peki Gupse Özay kimdir?

Gupse Özay, başarılı oyunculuğu, sempatik ve içten tavırlarıyla en çok sevilen ve konuşulan isimler arasına girdi. Peki Gupse Özay kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

gupse özay

gupse özay

GUPSE ÖZAY KİMDİR?

Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Babası Semih Özay avukat, annesi ise peyzaj mimarıdır. Çerkez kökenlidir. Gupse Özay, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından Şahika Tekand'ın oyunculuk kursuna katılmıştır.

Üniversite yıllarında arkadaşları ile birlikte çektikleri "Yaman Yaşamışım" adlı belgesel ile ödül aldı. 4 yıl kadar reklam yazarlığı yapmış ardından dizi sektörüne atılmıştır. Öncelikle dizi setlerinde kamera arkalarında çalışmış ve senaristlik yapmıştır. " Sessiz Gece" adlı dizinin reji ekibinde yer almıştır. Çocuklar Duymasın, İzmir Çetesi gibi dizilerinde senaryo ekibinde çalışmıştır. Ardından da Beyaz Show'un skeçlerini yazmaya başlamıştır.

Gupse Özay, arkadaşları ile psikolog adlı skeçler hazırlayıp bunları Youtube'da yayınlaması üzerine oyunculuk yeteneği videoları izleyen Gülse Birsel tarafından farkedildi. Gülse Birsel, Gupse Özay'ı Yalan Dünya adlı dizinin kadrosuna aldı. Bu dizide canlandırdığı Nurhayat karakteri ile yıldızı parlayan oyuncu kısa süre içerisinde ekranların tanınan yüzü haline geldi.

gupse özay

gupse özay

Gupse Özay, ağabeyi Betal Özay ile birlikte bir yapım şirketi kurdu. Ardından Kanal D'de yayınlanan Rekorlar Dünyası adlı programda sunuculuk yaptı. 

Gupse Özay 14 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı, yönetmenliğini Hakan Algül'ün üstlendiği ilk sinema filmi Deliha'da Zeliha karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

deliha

deliha

2016 yılında yönetmenliğini Bedran Güzel'in yaptığı ve senaryosunda İbrahim Büyükak ile Zeynep Koçak'ın yazdığı Küçük Esnaf adlı filmde rol aldı. Gupse Özay, 2 Aralık 2016 tarihinde vizyona giren Görümce adlı filmin senaryosunu yazdı ve baş rol olan görümceyi canlandırdı.

Gupse Özay'ın Ödülleri;

2015- 20. Sadri Alışık Sinema Ödülleri, Müzikal ya da Komedi dalında "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu"

2012 - En İyi Kadın Oyuncu (Komedi) / 3. Antalya Televizyon Ödülleri

2012 - En İyi Kadın Oyuncu (Komedi) / 39. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri

Gupse Özay'ın Film ve Dizileri;

2018- Deliha 2 (senaryo, yönetmenlik ve oyunculuk)

2018 - Arif V 216

2017 - Tatlım Tatlım

2016 - Küçük Esnaf

2016 - Görümce

2015 - Ters Yüz

2015 - Komedi Türkiye

2014 - Deliha

2011 - Yalan Dünya

2007 - Haybeden Gerçeküstü Aşk

2005 - Sessiz Gece (Reji Ekibi)

Barış Arduç ve Gupse Özay evleniyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Barış Arduç ve Gupse Özay evleniyor mu?

BİR YORUM YAPIN 2

mükü tekin 5 yıl önce

harkasin ya sen

hilal 5 yıl önce

gupse abla çok iyi birisi ama barış abiyle birlikte olmasın