Leyla Lydia Tuğutlu kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Miss Turkey 2008 birincisi olan güzelliği ve başarılı oyunculuğuyla izleyenleri ekrana kilitleyen Leyla Lydia Tuğutlu en çok merak edilen isimler haline geldi. İçerisinde bulunduğu her projede kendini gösteren Leyla Lydia Tuğutlu kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Leyla Lydia Tuğutlu hakkında merak edilenler...

Güzelliği ve başarılı oyunculuğu ile içerisinde bulunduğu her projede başarısını ispatlayan Miss Turkey 2008 birincisi olan Leyla Lydia Tuğutlu, şimdiler de ise Cebimdeki Yabancı adlı sinema filmi ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Başarılı oyunculuğunu burada da ispatlayan Leyla Lydia Tuğutlu ekranların merak edilen yüzü haline geldi. Peki Leyla Lydia Tuğutlu kimdir?

leyla lydia tuğutlu

leyla lydia tuğutlu

LEYLA LYDİA TUĞUTLU KİMDİR?

Leyla Lydia Tuğutlu, 29 Ekim 1989 yılında Berlin'de dünyaya gelmiştir. Doğma büyüme Berlinli olan Leyla Lydia Tuğutlu'nun babası Türk, annesi ise Almandır. Leyla Lydia Tuğutlu ilkokul eğitimini Türkiye'de tamamlamıştır. 5 yıl müzik eğitimi ve keman dersi alan güzel oyuncu bir süre modellik ajanslarında çalışmıştır. Anadolu Lisesinden mezun olan Tuğutlu, konservatuar da aldığı eğitimi bırakarak mankenkenliğe ve fotomodelliğe başlamıştır. Halen İstanbul Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı öğrencisidir. İyi derecede Türkçe, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

2008 yılında Best Model of Turkey birincisi seçilen Leyla Lydia Tuğutlu, ardından bir çok güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etti. Güzelliği ile ilgiyi üzerinde toplayan Tuğutlu 2009 yılında Es Es adlı dizide rol alarak oyunculuk kariyerinde ilk adımı atmış oldu. Es Es dizisinde İrem karakterini canlandıran güzel oyuncu dizinin final yapması ile birlikte yeni dizi teklifleri almaya devam etti. İkinci dizisi Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel'in başrollerini paylaştığı Karadayı dizisi olmuştur. Burada canlandırdığı Songül karakteri ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarmıştır.

leyla lydia tuğutlu

leyla lydia tuğutlu

Birçok dizi ve filmde rol alan güzel oyuncu, uzun bir süre magazin programı sunuculuğu da yapmıştır. Leyla Lydia Tuğutlu'nun en büyük çıkışı 2015 yılında Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolleri üstlendiği sinema filmi Delibal olmuştur. Burada ki başarılı oyunculuğu, izleyiciye katmış olduğu duygusal his ekranların aranan yüzü olmasını sağlamıştır.

Leyla Lydia Tuğutlu şimdilerde ise senaryosunu Murat Dişli’nin yazdığı yönetmenliğini Serra Yılmaz’ın yaptığı, Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız gibi isimlerle başrol aldığı Cebimdeki Yabancı adlı sinema filmi ile izleyecilerin karşısına çıkıyor. 

leyla lydia tuğutlu

leyla lydia tuğutlu

Leyla Lydia Tuğutlu'nun rol aldığı dizi ve filmler;

2009 - 2010    ES-ES   
2010 - 2011    Kirli Beyaz    
2012 - 2015    Karadayı    
2015 - 2016    Kiralık Aşk 
2016    Tatlı İntikam   
2017    Bu Şehir Arkandan Gelecek  
2013    Günce   
2014    İçimdeki Ses   
2015    Delibal    

Leyla Lydia'nın aldığı ödüller ve adaylıkları;

2016  7. KTÜ Medya Ödülleri  En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu-Kiralık Aşk Adaylık
6. Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri  En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu  Adaylık
43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri  En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu-Tatlı İntikam Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Pelin & Sinan) Kazandı
2017  3. Elele Avon Kadın Ödülleri  Yılın Oyuncusu Adaylık

BİR YORUM YAPIN 0