Çağla Şikel'e 5 yıl hapis şoku! Çağla Şikel kimdir?

Maliye, 2013 yılında sahte fatura kullanıp vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle ünlü manken Çağla Şıkel’den şikayetçi oldu! Sahte fatura kullandığı gerekçesi ile hakkında dava açılan Çağla Şikel'in 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor. Çağla Şikel kimdir?

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na bağlı Beşiktaş Vergi Müdürlüğü müfettişleri 'Bağımsız manken ve modellerin faaliyeti' kapsamında 27 Ekim'de Çağla Şıkel'i denetledi. Maliye, 2013 yılında sahte fatura kullanıp vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Çağla Şikel'den şikayetçi oldu. Ünlü manken Çağla Şikel'in 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor. Ünlü mankenin bu faturaları gider hesabında gösterip vergi ödemelerinde usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Müfettişler hemen konuyla ilgili rapor hazırladı. Raporla birlikte sahte faturaların asıllarına el konularak, durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar edildi. Vergi kaçırdığı gerekçesiyle Çağla Şikel'e dava açıldı.

YAPILAN DENETİMDE ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Beşiktaş Vergi Müdürlüğü müfettişleri, 27 Ekim'de 'bağımsız manken ve modellerin faaliyeti' kapsamında çalışan Çağla Şikel'i denetledi. Yapılan denetimde, 2013 yılında muhtelif firmalar tarafından düzenlenen ve gerçek dışı, satışa dayanmayan sahte faturalara rastlandı.

çağla şikel

çağla şikel

İHBAR EDİLDİ!

Çağla Şikel'in bu faturaları gider hesabında gösterip vergi ödemelerinde usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Müfettişler hemen konuyla ilgili rapor hazırladı. Raporla birlikte sahte faturaların asıllarına el konularak, durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar edildi. Vergi kaçırdığı gerekçesiyle Şikel'e dava açıldı.

MUHASEBECİYİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

Çağla Şikel, bir süre önce yüklü miktarda vergi cezası gelince 1 milyon liraya yakın borcu olduğunu öğrenmiş, o dönem çalıştığı muhasebecinin kendisini dolandırdığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Muhasebeci Erdal D. hâlâ aranıyor. 

çağla şikel

çağla şikel

ÇAĞLA ŞİKEL KİMDİR?

Çağla Şikel, 2 Ocak 1979 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Annesi Adanalı olan Çağla Şikel’in babası Karslıdır. Çağla Şikel’in babası Azerbaycan Türkü’dür. İlkokula 1985 yılında başlayan Çağla Şikel ilkokul 4. sınıftayken devlet konservatuarına yazıldı. Bale eğitimi alan Çağla Şikel 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın ortaokul bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimini de Mimar Sinan Üniversitesi’nde alan Çağla Şikel aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

çağla şikel

çağla şikel

Üniversite eğitiminin devam ettiği yıllarda çeşitli çocuk oyun ve müzikallerinde görev yaptı. 1996’da ise Odessia isimli film ile sinemaya adım attı. 1997’de ise katıldığı Miss Turkey’de birinci oldu. Ardından Miss World’e katıldı orada ise dördüncü oldu. Güzellik yarışmasından sonra bir dönem mankenlik foto modellik yaptı. 2002’de ise Tri Peypirs Kabare’sinde dansçı ve oyuncu olarak görev aldı. Ardından ise Cennet Mahallesi isimli dizide Sultan karakterini canlandırdı. Oyunculuk kariyerinde de başarısını gösteren Çağla Şikel, bir çok dizi ve sinema filminde rol almış, televizyon programında da sunuculuk yapmıştır.

Ünlü manken Çağla Şikel, 2008’de şarkıcı Emre Altuğ ile evlendi. 2 çocuğunun dünyaya geldiği evlilikleri 2015’te sona erdi. 

çağla şikel

çağla şikel

Çağla Şikel'in Oynadığı Filmler;

1996 - Odessia (Odesa) 

Çağla Şikel'in Oynadığı Diziler;

2012 - Yalan Dünya 2. Sezon (Konuk Oyuncu) (34. Bölüm)
2008 - Mert İle Gert (Kendisi)
2008 - Görgüsüzler (Sultan) 
2007 - Avrupa Yakası (Melek) 
2007 - Kavak Yelleri (Yasemin) 
2004-2007 - Cennet Mahallesi (Sultan) 
2000 - Zehirli Çiçek

Çağla Şikel'in Sunduğu Programlar;

Bugün Ne Giysem (Jüri Üyeliği)
Aile Boyu
Şehirler Yarışıyor
İlle de Roman Olsun
Her şey Dahil
Tabu
Ben Söylerim

BİR YORUM YAPIN 0