Öykü Gürman kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Ekranların reyting rekorları kıran dizisi Sen Anlat Karadeniz'in sevilen karakteri Asiye'yi canlandıran Öykü Gürman, hem oyunculuğu hem de güzel sesi ile en çok konuşulan isimler arasına geldi. Samimi ve içten kişiliği ile izleyenleri kendine hayran bırak Öykü Gürman kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Merak edenler için araştırdık...

ATV ekranlarının reyting rekorları kıran sevilen dizisi Sen Anlat Karadeniz, her bölümü ile izleyenleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Hem konusu hem başarılı oyuncu kadrosu ile en çok konuşulanlar arasına giren Osman Sınav imzalı yapımda en çok konuşulan isimlerden biri de dizinin yengesi Asiye oldu. Asiye karakterini canlandıran Öykü Gürman merak edilen isimler arasında. Peki Öykü Gürman kimdir?

öykü gürman

öykü gürman

ÖYKÜ GÜRMAN KİMDİR?

Öykü Gürman, 4 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzon Of'lu olan Gürman'ın Berk Gürman adında bir ikiz kardeşi vardır. İlkokulu Özel Efdal Ana ve İlkokulunda tamamlayan Öykü Gürman, ortaokulu İstek Vakfı Acıbadem Lisesi’nde bitirdi.1997 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nin sınavlarını kazanarak eğitimine burada devam etti. Cihat Aşkın’dan özel keman dersleri aldı. 2001 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Bu süre içinde gerek keman gerekse solist olarak okul konserlerinde aktif roller aldı. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarını kazanarak müzik eğitimine keman ve şan dersleri alarak devam etti.

öykü gürman

öykü gürman

Öykü Gürman, çeşitli flamenco topluluklarında, okul orkestralarında solist olarak birçok performanslar sergiledi. 2007 yılında İkiz kardeşi ile birlikte kendilerinin seslendirdikleri "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısının videosunu; video paylaşım sitesi YouTube'a yüklediklerinde milyonlarca insan tarafından tıklanarak tanınmışlardır. 2007 yılının sonlarına doğru kardeşi Berk Gürman ile "Kısmet" adında bir albüm çıkardılar. Toplum tarafından tanınan ve sevilen bu iki isim 2009 yılında "İki Arada" adlı albümü yayınladılar.

öykü gürman

öykü gürman

Öykü ve Berk Gürman ikilisi aynı yıl Kral Tv’den “yılın en iyi çıkış yapan grubu”, Magazin Gazetecileri Derneğinin “yılın en iyi çıkış yapan yorumcusu” Radio N101 “en iyisi sizsiniz” ödülünü aldı. 2008 yılında Evlerinin Önü Boyalı Direk şarkısı ile Hürriyet Altın Kelebek ödülünün sahibi oldular. 

Öykü Gürman'ın 2008 yılında TRT1 ekranında sunduğu “Boyalı Direk” isimli müzik ve sohbet programı büyük beğeni topladı.

öykü gürman

öykü gürman

Güzel sanatçı 4 Ağustos 2015 tarihinde ünlü türkücü Yavuz Bingöl ile dünya evine girdi. Ancak anlaşmazlık sebepleri ile 8 ayın ardından ayrıldılar.

Öykü Gürman, şimdilerde Atv ekranlarında yayınlanan iddialı yapım Sen Anlat Karadeniz'in başrol karakterlerinden biri olan Asiye karakterini canlandırmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 32

Eroglu 5 yıl önce

Öncelikle türk sinemasi icin bir iftihar siniz ve karadenizli gecmisiniz oldugu icin sizinle iftihar etmem hic abartilmis sayilmaz sizi gercekten cok ama cok begeniyoruz, kendinize dikkat edin ve karadenizlilere illaki arsinlilere saglikla kalin.

İstanbulu meryem 5 yıl önce

seni çok seviyorum öykücüm

Toplam 3 beğeni

Özkan 5 yıl önce

Sizi çok begeniyorum.Çizginizi hiç bozmamanız dileği ile başarılarınız daim olsun.

Toplam 4 beğeni

Sen Anlat Karadeniz 5 yıl önce

Asiye ismi sana çok yakışıyor Öykücüm hep böyle devam et başarılara dilerim

Toplam 4 beğeni

ibrahim 5 yıl önce

O gaynanayi nasılda hizaya getiriyorsun asiye ismi cok yakıştı sana ailece sizi seyrediyoruz başarılar dilerim

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun