Can Bonomo'ya ölen annesinden mesaj! Can Bonomo kimdir?

2011 yılında annesi Güneş Bonomo'yu geçirmiş olduğu meme kanseri sonucunda kaybeden ünlü şarkıcı Can Bonomo'ya, annesinin Facebook hesabı üzerinden mesaj geldi. Bonomo mesajın ekran görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak sitem etti. Can Bonomo kimdir?

Ünlü şarkıcı Can Bonomo, annesi Güneş Bonomo'yu 2011 yılında geçirdiği meme kanseri sonucunda kaybetti. Güneş Bonomo'nun Facebook hesabı üzerinden Can Bonomo'ya gelen mesaj Can Bonomo'yu kızdırdı.Güneş Bonomo'nun facebook hesabı hacklendi ve hesabı hack'leyen kişi yada kişiler, Can Bonomo'dan para istedi.

Hacker'lar, Bonomo'ya annesinin ağzından "Oğlum ben annen nasılsın? Bu özel sırrımız olsun. Burada arada iletişim hakkımız var. Ben iyiyim. Ölmeden birine borcum vardı. Burada çok ağır geliyor. Sana hesabını iletsem oraya 10 bin euro yatırır mısın? Ben annen güneş gibi parlak ol" mesajını gönderdi.

can bonomo

can bonomo

Bu olaya sinirlenen Can Bonomo, mesajı sosyal medya hesabı üzerinden takipçileri ile paylaşarak sitem etti. Bonomo şu sözler ile fotoğrafı yayınladı; 

"İnsanlık 101. Sol taraf alelade bir konser paylaşımımın altına farklı bir inanışım olduğu için yazılan 1000'lerce din sömürüsü, propaganda ve karalamanın yalnızca bir kısmı. Sağ taraf kanserden kaybettiğim annemin Facebook hesabını hack'leyerek ölmeden önce edindiği dostları ve ailesinden para dilenen bir mahlukat. Yoruma kapalı ilk post'um bu. İyi kalpli insanlar görsünler, neye oranla iyi olduklarına baksınlar. Kötü insanlar gülüp geçsinler, gazetelerine yazıp satsınlar. Nerelere geldik be... Hadi, iyi uykular."

can bonomo

can bonomo

CAN BONOMO KİMDİR?

Can Bonomo, 24 Mayıs 1987 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Ailesinin kökeni; Osmanlı Sultanı Sultan II Beyazıd tarafından, 1492 yılında İspanyadan kovulan Yahudilerle beraber, İzmir ve Selanik’e yerleştirilen yahudilerdendir. Can Bonomo'nun, ilk gitarını annesi aldı, müziğe, dokuz yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise boyunca sürdürdüğü müzik çalışmalarına İstanbul’da devam etti. Bilgi Üniversitesi’nde sinema-televizyonculuk bölümünde okudu.17 yaşında İzmir'den İstanbul'a taşınan Can Bonomo, müzik dünyasına ses prodüksiyonculuğu yaparak atıldı.

Can Bonomo, Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-Televizyon Bölümü’nde okudu. Üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One FM ve Radio N101’de radyoculuk yapan Can Bonomo, daha sonra, televizyona geçerek Number One TV ve MTV’de televizyon programları hazırladı. Televizyonculuk kariyeri süresince çeşitli reklamlarda rol aldı.

Lise ve üniversite yıllarında amatör müzik gruplarıyla İzmir ve İstanbul’da birçok konserler verdi. Yaklaşık iki yıllık çalışmanın sonucunda Ocak 2011’de Can Saban'ın yapımcılığı ile ilk albümü “Meczup”u yayınladı. “Meczup”un biri hariç tüm parçalarının söz ve bestesi Can Bonomo imzasını taşıyor. Albüm kapağındaki albümün artwork’leri bizzat Can Bonomo’ya ait.

can bonomo

can bonomo

Müzikal yolculuğu boyunca The Shins, Wax Poetic, The Kinks, The Libertines ve The Beatles’dan etkilenen ve esinlenen Can Bonomo, Alaturka nağmelerden indie (kendi deneysel müzik ) melodilere gezinen müziğini ‘İstanbul Müziği'olarak tanımlıyor.

Can Bonomo çalışmadığı zamanlarda arkadaşlarıyla stüdyoda doğaçlama müzik yaparak zaman geçirdiğini söylüyor. Bonomo gerçek soyadı. Latince iyi adam demek. Sanatın hemen her dalına ilgi duyan Can Bonomo, müziğin yanı sıra illüstrasyon yapmaya ve fotoğraf çekmeyi çok seviyor.

Can Bonomo'nun albümleri;

Meczup (2011)
Aşktan ve Gariplikten (2012)
Bulunmam Gerek (2014)
Kainat Sustu (2017)

can bonomo

can bonomo

Can Bonomo'nun aldığı ödüller;

8. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri – En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
38. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Çıkış Yapan Solist (Nazlı, Berkay ve Nil Özalp’le paylaştı.)
2. OMÜ Medya Ödülleri – En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
Avrupa Gazeteciler Derneği Ödülleri – Yılın En İyi Pop/Rock Müziği Sanatçısı
10. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri – En İyi Alternatif Müzik Sanatçısı

BİR YORUM YAPIN 0