Yeni Ay'ın burçlara etkisi

Yasemin.com'un Astroloji Danışmanı Merve Rençber, 16 Nisanda gerçekleşecek olan Yeni Ay'ın burçlara etkisini sizler için yazdı. Yeni Ay'ın burçlara etkisi nelerdir? Yeni Ay'da burçları neler bekliyor?

16 Nisan tarihinde Koç burcunda gerçekleşen Yeni Ay, bizi hayatımızda yeni ve güçlü bir zamana davet ediyor. Yeni Ay'ın etkileri geçtiğimiz haftadan kendini göstermeye başlamış olsa da gerçek anlamda etkisi 16 - 22 Nisan haftasında hissedilir hale gelecek. Bu süreçte aklın peşinden giden, soğukkanlı davranan ve değişikliğe açık olan kazanıyor. Kendi gücünü fark edenler için ise, büyük başarılar kapıda.

Öncelikle yükselen burcunuzu, sonrasında burcunuzu okumalısınız. 

KOÇ : Burcunuzda gerçekleşen Yeni Ay, hayatınızda yeni bir yol açıyor. Bu Yeni Ay ile bir tercih yapmak, bir konuda karar vermek durumunda kalabilirsiniz. Aklınızı kullanarak bugüne kadar elde edemediğiniz şeye sahip olma fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca bir süredir hayatınızda atıl ve pasif davrandığınız, zayıf davrandığınız konu ve durumla ilgili ani olaylara açıksınız.

Örneğin, size zarar vermesine rağmen sürdürdüğünüz ilişkide bu dönem soğukluk ve uzaklaşmalar olabilir. Cesaret kazanma, içinizdeki gücü görme zamanı. Adım atmaktan korkmamalısınız. Bu dönem, kişisel haritasında kısıtlayıcı etki olmayanların önüne fırsat ve teklifler getirecektir.

Bunları doğru değerlendirmenin anahtarı ise akılcı hareket etmek ve zekanızı kullanmak. Bugünlerde gecikme veya kayıplarınıza fazla odaklanırsanız, çok daha sık sinirlenme, beklenmedik tepkiler verme, günlük rutinlerden sıkılma, hayattan daha zor keyif alma gibi durumlar söz konusu olabilir. Sorunlara değil çözümlere odaklanmalısınız.

BOĞA : Bu dönem hatalarınızı ve zayıflıklarınızı görmeyi kabul etmelisiniz. Görmek veya düşünmek istemediğiniz şey, birden önünüzde belirebilir. Sonrasında bununla başa çıkmak durumunda kalabilirsiniz. Bu yüzden kendi tercihinizle buna hazırlanmak, kendinizle konuşmak bugünlerden kazançlı çıkmanızı sağlayacakyır.

Gücünüzü ve zayıflıklarınızı bu dönem görür ve kabul ederseniz, şans ciddi anlamda üzerinizde olacaktır. İlişkilerden yana bugünler de daha çok ilgi görebilir, hayalini kurduğunuz şey bir anda önünüze çıkabilir. Temelde mesele, bir şeylerin kolayca olacağıdır. Bu fırsatı kaçırmayın. Rüyalarınız bugünlerde haberci olabilir. Psikolojik olarak biraz daha gergin olacağınız için aktif olmak, spor ve meditasyon, dua ve ibadet etmek size iyi gelebilir.

İKİZLER : Sosyal çevreniz ve ilişkilerle ilgili hızlı değişiklikler yaşıyorsunuz. Bu dönem sizi kıran, inciten ya da hakkınızı yiyen arkadaşlarınıza net tavır koymalı, açıkça konuşmalısınız. Bugünlerde kendi değerinizi daha iyi anlamanız gerek.  Ayrıca bir hayaliniz için adım atmak, kendinize hedefler belirlemek için oldukça uygun bir hafta içindesiniz.

Akılcı ve bireysel yapınız, bu Yeni Ay’ı daha pozitif ve uyumlu geçirmenizi sağlıyor. Çünkü Yeni Ay’ın istediği de bu. İş ve kariyerinizden yana kazançları arttırma fırsatı bu dönem sizin elinizde. Hayatınızda bir sorun veya kriz oluştuğu takdirde, tıkanıklık yaşadığınız herhangi bir olayda, neyi düşünmediniz? Ne denenebilir? Bunları gözden geçirmeli. Daha fevri ve değişken olduğunuz bugünlerde, kararlılık size kazandıracak. Başarabileceğiniz şeyi başlatın. Akılsızca risk almaktan ise uzak durun.

YENGEÇ : Bugünlerde alışılmadık bir şekilde soğukkanlı ve akılcı hareket ediyor, duygularınızı arka plana alıyorsunuz. İş hayatında yalnızca kendi isteğinize odaklanıyor, bunun için cesur tepkiler vermekten çekinmiyorsunuz. İlişkilerde ise beklentilerinizin ne kadar karşılandığına, karşınızdakinin istediğiniz profile ne kadar uyduğuna bakıyorsunuz. Kafanızda bu sorgulamaları yaparken de fevri çıkışlarla ilişkilerde net kararlar alabilirsiniz.

Bugüne dek uyum gösterdiğiniz şeye, artık tahammülünüz kalmayabilir. Çevreniz ise bu duruma bir hayli şaşırabilir. İş hayatında kendinize güvendiğiniz takdirde, yükseliş ve teklifler gelebilir. Bazı teklifleri kabul etmekte zorlanabilirsiniz. Dualarınızın ve dileklerinizin bu dönem daha çok gerçekleştiğini görebilirsiniz.

ASLAN : Bugünlerde akıl ve duygular arasında dengeyi kuruyor, hayatınızdan keyif almak istiyorsunuz. Mutlu olmanızı engelleyen kişi ve durumlardan kendinizi uzak tutmalısınız. Daha neşeli ve özgür davrandığınız bugünlerde, Yeni Ay ile kendinize her zamankinden daha çok güvendiğinizi fark edeceksiniz. Çalışma ortamınızda veya üstlerinize karşı yeterliliğinizi ve yeteneklerinizi ortaya koymanız gerekebilir.

Bu dönem sorun veya engellerle karşılaşsanız bile altından kalkabileceğiniz nitelikte bir dönem olacaktır. Yeni Ay, hayata dair umudunuzu yeşertmek, sahip olduğunuz mutlulukları görebilmek adına size "ayağa kalk" diyor. Bir süredir ikilemde kaldığınız konu veya olaylarda ise artık net ve kesin kararlar alınıyor. Bir tercih yapıyor ve yeni bir yola giriyorsunuz. Eğitim hayatınızda başarıyı yakalamak için emek vermeniz gereken bir dönem. Seyahatler ve programlarda aksilikler, gecikme ve engeller olabilir. 

BAŞAK : Bu dönem enerjiniz biraz daha çekilebilir, olaylar kontrolünüz dışında gerçekleşebilir. Siz ise ne olduğunu anlamaya çalışmakla ilgilenebilirsiniz. Kadersel durumlara açık olduğunuz için, pozitif ve negatif birçok şey size bir mesaj vermeye çalışacak. Karşınıza bir fırsat çıktıysa, "bunu en iyi nasıl değerlendirebilirim" demelisiniz. Bir sorun oluştuysa, "bundan ne ders almalıyım" fikriyle bakmalısınız. Hislerinizin çok güçlü olduğu bu dönem de, olayların iç yüzünü daha iyi sezebilirsiniz.

Gerçekleri içten içe bileceksiniz. Fiziksel veya ruhsal sağlığınız için destek almanız gerekiyorsa, bu dönem bunun için oldukça güzel. Özellikle ilişkilerle yaşanacak olan kadersel durumlar, karşınıza geçmişten birini çıkarabilir. Süregelen ilişkide huzuru ve doyumu daha çok arayabilirsiniz. Bulmakta ise biraz zorlanabilirsiniz. Fevri kararlar almamalı, iğneleyici sözlerinize ise dikkat etmelisiniz. İstediğiniz şeylerin gecikmesi hayatınızdan keyif almayı biraz zorlaştırıyor. Kayıplara odaklanmak yerine, her şeyin hayrınıza olduğuna inanın ve zamana ayak uydurun.

TERAZİ : İlişkilerinizde ani ve beklenmedik olaylar yaşayabilir, partnerinizden beklemediğiniz tavırlar görebilirsiniz. Özellikle ilişkisi olanlar ve evliler için bu Yeni Ay’da biraz daha emek verme zamanı. Yuva içindeki görev ve sorumlulukların çiftler arasında eşit dağılmaması, taraflardan birini daha agresif ve fevri yapıyor. İlişkisi olanlar ise partnerinden yeterli ilgi ve sevgisi alamadığını düşünecek, daha fazlasını bekleyecek, içine çekilerek kendini açmaktan vazgeçecek.

Haliyle bugünlerde daha yalnız hissedebilirsiniz. İlişkisi olmayan kişiler ise aradığı ideal kişi ve ilişki uğruna karşısına çıkanları eleyebilir. Bazıları için ise geçmişteki bir aşk engel olacaktır. İlişkilerle ilgili yeni teklifler alacağınız bugünlerde, sabit fikirli davranmayın. Ana ayak uydurun, daha esnek olun. Sizin alenen kötülüğünüzü isteyen insanlarla bugünlerde karşılaşabilirsiniz. Zekanızı ve soğuk kanlılığınızı koruyarak durumların altından kalkabilirsiniz. 

AKREP : Kendinize verdiğiniz emek ve değerin artması gereken bu günlerde, çalışma hayatı ve sorumluluklar adına kendinizi epey hırpalayabilirsiniz. İstediğiniz şeyi var etmek, var olan sorunları çözmek adına zihniniz sürekli çalışıyor. Her şeyi sorguluyor, ihtimaller üretiyor ve durum planlamaları yapmaya çalışıyorsunuz. Fakat bu sırada enerjinizi tükettiğinizi fark etmeyebilirsiniz.

Tam bu noktada vücut sinyal verebilir. Fiziksel rahatsızlıklar ve hastalıklarla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu vücudun benimle ilgilen uyarısı olabilir. Beni çok yıprattın uyarısı da olabilir. Esas mesele, bugünlerde yaşadığınız şeylerle ilgili farkındalığınızı arttırmak. "Bu başıma neden geliyor" sorusuna bir cevap bulabilmeniz gerekmektedir. İş görüşmeleri ve teklifleri getiren bu Yeni Ay ile yeni bir çevreye girebilirsiniz. Var olan çevrenizde ise değişiklikler olabilir. Aşk hayatınızda romantik zamanlar sizi bekliyor.

YAY : Son zamanlarda kazancınızdan memnun değilken, buna daha fazla kafa yoruyor olabilirsiniz. Sürekli paranın olmaması veya yetmemesine odaklandığınızda daha çok mutsuz birine dönüştüğünüzü fark edeceksiniz. Bazılarınız ise çok para kazanma sevdasıyla kendiyle ilgilenmeyi bırakıp, ilişkilerle var oluyorsa; bugünlerde o ilişkininin sağlam kalması çok zor. İlişkilerde güven ihtiyacınız her zamankinden daha fazla olabilir.

Sağlam, kalıcı ve açık bir ilişki bekliyorsanız, partnerinizin böyle düşünmediğini bugünlerde görebilirsiniz. Bu, hem bu dönem tanıştığınız hem devam eden ilişkinizde ki partneriniz için geçerlidir. Şanslı olduğunuza inanmak, şanslı olmanızı sağlar. Temeli olmayan ilişkiler hızlı başlayıp, hızlı bitebilir. Kaygan bir zemindesiniz. Bu dönem bazıları finansal konularda risk almayı düşünebilir. Bugünlerde gelir – gider dengenizi daha iyi kurmalısınız. Çocuklarınızın hayatında sürpriz gelişmeler olabilir. Bir hobi veya yeteneğinizi ise, sağlam bir alt yapıyla kazanca çevirebilirsiniz.

OĞLAK : Bugünlerde ev içinde ve ailede gerilim ve sürtüşmelere daha açıksınız. Soğuk ve katı tavrınız, ev halkıyla aranızda mesafeleri arttıracak. Duyguları göz ardı etmemeyi, sevdiğiniz insanlar için fedakarlık yapabilmeyi bugünlerde daha iyi bilmelisiniz. Fakat bugüne kadar aileniz için fazla fedakarlık yaptıysanız, şimdi burada kendinizi hatırlama zamanı. Bu hayattan beklentiniz ne? Neler kökten değişmeli, nerede bir yenilik gerekiyor? Bu soruların cevabını bugünlerde bulursanız, önemli bir kısmı başarmış olacaksınız.

Kendinize katı ve acımasız davranmak, hayallerinizi öldürmek yerine bu sefer kendinizi destekleyin. İçten güçlü bir motivasyon sağladığınızda, hem iş hem ilişkiler için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bir ev veya taşınmaz mal satın alımı planlayanlar için bu dönem pek uygun değil, satın alım işlemini salıdan itibaren gerçekleştirebilirsiniz. Sağlıkla ilgili genetik rahatsızlıklara ekstra dikkat etmelisiniz. 

KOVA : Bugünlerde karamsar düşünmeye meyilli olabilirsiniz. Yaptığınız işler ve attığınız adımlarla ilgili içten içe kendinize güvenemiyor olabilirsiniz. Bazılarında ise özgüven olarak düşündükleri içi boş bir kibir olabilir. Eksik ve hatalarınızı görmek, bu dönem sizi etrafınızdan çok daha ileriye taşıyacak. Bir şeyleri bastırmak, görmezden gelmek ya da inkar etmek sizin içten içe daha karamsar birine dönüşmenize sebep olacak.

Yaratıcı ve orijinal fikirlerinizin arkasında durmalı ve esasında neyi yapabileceğinizi iyi görmelisiniz. Bu ikisi olduğunda, iş ve eğitim hayatında yeni bir dönem başlatabilirsiniz. Bazılarının önüne iş ve ilişkilerle ilgili teklifler gelecektir. Güvendiğiniz kişilerle birlikte olmalı, güvenmediğiniz ilişkileri ise hızlıca bitirebilirsiniz. Zaten çevreniz genişlerken, yeni yeni insanlar tanıyorsunuz. Yakın çevrenizde gerilim ve tartışmalar olabilir, bu birbirinizi yeterince tanımadığınızdan kaynaklı. Daha sakin ve daha az panik... 

BALIK : Kazançlar ve harcamalarla ilgili dengeyi kurmakta güçlük çekiyorsunuz. Elinize geçen parayı hızlıca harcıyor ve sonrasında buna göre davranmak zorunda kalıyor olabilirsiniz. Bazıları ise bir parasını kaybedebilir, düşürebilir. Hayalinizdeki mesleği yapmamak, kafanızdaki kazancı elde etmemek sizi daha keyifsiz biri yapmasın. Bugünlerde somut ve maddi konulardan sıyrılıp, gerçek değerinizi görmelisiniz. Bu dönem hak ettiğiniz şeyleri daha iyi anlama zamanı.

Yeteneklerinizle ilgili işlere girebilir, çevrenizden maddi ve manevi yardım alabilirsiniz. Bu dönem sahip olduğunuz iş ve görevlerde mutlaka çabalamalı ve elinizden geleni yapmalısınız. Zira kazancı ve güzellikleri siz emek gösterince oluşacak. Bazı ilişkilerde kendinizi yetersiz ve değersiz hissettiğiniz takdirde, oradan çekilmeli ve mesafeyi koymalısınız. Fakat birçoğunuzun hayatında hızlı ve romantik gelişmeler oluyor. Birine karşı güçlü duygular hissedebilir, duygularınızı açabilirsiniz. Cesur davranmaktan korkmayın.

Nisan ayında Dolunayın burçlara etkisi...

İLİŞKİLİ HABER

Nisan ayında Dolunayın burçlara etkisi...
Nisan ayında doğan bebeklerin özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Nisan ayında doğan bebeklerin özellikleri
Nazar boncuğu nazarı önler mi?

İLİŞKİLİ HABER

Nazar boncuğu nazarı önler mi?

BİR YORUM YAPIN 0