Dikkat dağınıklığı nasıl geçer?

Birçok kişi gün içerisinde özellikle okulda ya da işte dikkatinin dağıldığından şikayet eder. Ancak çok küçük bazı önlemler alarak dikkatinizi yeniden toplayabilirsiniz. İşte sizlere o önlemler...

Bir toplantı sırasında, kitap okurken ya da ders dinlerken konudan uzaklaşıp farklı şeyler düşünmeye dalıyorsanız odaklanma sorunu yaşıyorsunuz demektir. Bunun neden yorgunluk, uykusuzluk ya da çok farklı sebepler olabilir. Peki, hafızanızı her zaman canlı tutarak odaklanma sorunun üstesinden gelmek ister misiniz? İşte sizlere dikkatinizi her zaman canlı tutmanızı sağlayacak öneriler...

1- Limon ısırın

İster beğenin ister beğenmeyin limonun ekşi tadı beyinde canlandırıcı bir etki yaratır. Limonu ısırdığınızda beyin fonksiyonlarınız hızla çalışmaya başlar. 

2- Yüzünüze soğuk su vurun

Göz kapaklarınız ağırlaşmaya başladığında, birkaç avuç buz gibi suyu yüzünüze vurun.  Aniden canlandığınızı hissedeceksiniz. Bir başka yöntem ise buzdolabında buz kalıpları bulundurmaktır. Halsiz hissettiğinizde boynunuzun arkasına koyabilirsiniz.

3- Bileğinize soğuk su dökün

Makyajınız varsa ve bozulmasını istemiyorsanız bileğinize döktüğünüz soğuk su yüzünüzü yıkamayla aynı etkiye sahiptir.

4- Kulaklarınıza masaj yapmayı deneyebilirsiniz

Kulak memenizi sıkıca tutun. Kulak memesindeki aktif noktalara dokunmanız uyandırıcı bir etki yaratacaktır.

5- Güçlü bir şekilde esneyin

Esnemek, beynimizi soğutmanın doğal bir yoludur. Yorulduğumuzda ya da sıkıldığımızda, beynimizin sıcaklığı yükselir, bu yüzden esnemek bu etkilere karşı koymanın bir yoludur. Esnemek beyninizi canlandıracaktır. 

6- Birşeyler çiğneyin

Ağzınızı yoğun nane tadına sahip bir şeyler çiğneyerek meşgul edebilirsiniz. Bu yöntem sizi mucizevi bir şekilde canlandıracaktır.

7- Hareket edin

Dikkatinizin dağılmaya başladığını hissettiğiniz an eğer imkanınız varsa ayağa kalkın ve hareket edin. 

 

5 dakikada halı temizleme yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

5 dakikada halı temizleme yöntemi
Kargo bekleyenleri yaşadığı sıkıntılar

İLİŞKİLİ HABER

Kargo bekleyenleri yaşadığı sıkıntılar
Ev hanımları nasıl emekli olur?

İLİŞKİLİ HABER

Ev hanımları nasıl emekli olur?

BİR YORUM YAPIN 0