Ev hanımları nasıl emekli olur?

Yapılan yasalarla ev kadınlarının da emekli olmalarının önü açıldı. Peki hayatı boyunca hiçbir işte çalışmamış bir ev kadını nasıl emekli olur? İşte sizlere bu sorunun cevabı...

Türkiye'de yaşayan ev kadınlarının çoğu, eşlerinde kalan emekli maaşı ile geçimlerini sürdürürler. Ancak ev kadınlarının emeklilikleri ile ilgili düzenlemelere göre; onlarda emekli olabiliyor. Devlet emeklilik için başvuru yapan kadınları esnaf olarak görüyor. Bu şekilde emekli olan kadınlar Bağkur'lu sayılıyor.  

Ev kadınlarının isteğe bağlı sigortalı olmaları için bazı şartlar aranıyor. Bu şartlara göre; 18 yaşını doldurmuş olmak ve daha önce bir iş yerinde çalışmamış olmak gerekiyor. 

EMEKLİ OLMAK İÇİN NEREYE BAŞVURMAK GEREKİYOR?

Emekli olmak isteyen ev kadınlarının ilk önce vergi dairesine giderek vergi mükellefiyetlerinin olmadığını kanıtlamaları gerekiyor. Daha sonra bir adet kimlik fotokobisi ile kendi oturdukları ilçenin Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi'ne başvurup ön müracat bölümüne 'İsteğe bağlı sigortalı olmak istiyorum' diyerek kendisine verilen formu doldurması gerekiyor. Formu doldurmasının ardından kimlik fotokobisini ve formu, tekrar ön müracat birimine getirip bırakıyor. 

Bu işlemin ardından primler düzenli olarak ödendiğinde yaklaşık 9 bin gün prim ödemeleri gerekiyor. Bu primleri aksatmadan ödedikleri takdirde 58 yaşını doldurduklarında emekli olabiliyorlar. 

Ev hanımlarına özel diyet sırları

İLİŞKİLİ HABER

Ev hanımlarına özel diyet sırları
Dikkat dağınıklığı nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Dikkat dağınıklığı nasıl geçer?
Kilo vermek için vazgeçmeniz gereken besinler

İLİŞKİLİ HABER

Kilo vermek için vazgeçmeniz gereken besinler

BİR YORUM YAPIN 31

Aysenur 5 yıl önce

Pardon baglanacak emekli maaşını 850. Tl. diye yanlış yazdım, 700 tl olacaktı. Yani 18 yaşında başlayıp ayda 650 tl olarak 25 yıl ödeyeceksin yaş olacak 43, sonra 15 yıl bekleyip 58. yaşında emekli olacaksın ve 700 tl emekli maaşı alacaksın. Hangi üstün zekalı bu kanunu çıkardı?

Toplam 6 beğeni

Aysenur 5 yıl önce

Bu bilgi yeterli degil, şöyle ki; Şu an için, aylık kaç lira yatırmak gerekiyor ve bugün ki ücretlere göre kaç lira maaş ödenecektir. Acaba 650 lira yatırıp 850 Tl. maaş mı bağlanacak?

Toplam 1 beğeni

kadr 5 yıl önce

çüş bu ne lan 9 bin gün nedir yaa nerden alacak kadın 30 yıl boyunca bu prim ücretini.

Toplam 5 beğeni

Duriye 5 yıl önce

Bu yükün altından kalkamayan bayanlar gidip kendilerine sosyal güvenceli bir iş bulacaklar çalış deyince yok çalışamazlar komşu gezmeleri daha iyi yıllarca çalışan kadınlar ne yapsın çalışın bayanlar çalışın evinize maddi manevi destek olun işleyen demir ışıldar pas tutmaz

Toplam 3 beğeni

Yasin 5 yıl önce

Bağkur oldukça düşük . Boşa çalıştım diyorsun bedava mi çalıştın

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun