Valla kanyonu nerededir? Nasıl gidilir?

Kastamonu'da bulunan Valla Kanyonu, dünyanın en derin ikinci kanyonu. Derinliği sebebi ile rehbersiz geçişlere izin verilmeyen kanyon, el değmemiş doğası ile farklı yerler keşfetmeyi seven maceraperestleri bekliyor.

Dünyanın en derin ikinci kanyonu olan Valla Kanyonu'nun derinliği 1.1 kilometreyi bulurken, uzunluğu 12 kilometreye kadar çıkıyor. Riskli bir bölge olması sebebi ile rehbersiz geçişlerin yasak olduğu kanyona Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyü Kanlıçay mevkisinden girilebiliyor. 

Verilen bilgilere göre; dillere destan doğal güzelliği ile pek çok turisti ağırlayan kanyonu 5-6 kişilik bir ekip ancak 2 günden geçebiliyor. Kanyona girdikten sonra geri dönüşün mümkün olmaması sebebi ile kanyonda gezecek olan kişiler ilk önce bir eğitimden geçiriliyor. 

Gezginlerin kanyonda gezebilmeleri için işaret dili bilmeleri ve kanyon bilgisine sahip olmaları gerekiyor. Bu bilgilere sahip olmayan kişiler gerekli eğitimlerden geçtikten sonra profesyonel bir rehber eşliğinde kanyonu gezebiliyorlar. 

Dünyanın en güzel köprüleri

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en güzel köprüleri

BİR YORUM YAPIN 0