Dünyanın en güzel köprüleri

Ulaşımın en vazgeçilmez alanlarından olan köprüler, bazen öyle güzel inşa ediliyor ki mimari özellikleri ile adeta binaları geride bırakıyorlar. İşte sizlere Avrupa'nın en güzel köprüleri...

Yurt dışına seyahate çıkıldığında genellikle müzeler ve tarihi binalar gezilir. Ancak Avrupa'da binaların yanı sıra görmeniz gereken birbirinden farklı ve güzel köprüler vardır. 

İşte sizlere mutlaka geçmeniz gereken köprüler...

PONTE VECCHİO-FLORANSA, İTALYA 

Orta çağ döneminden yapılan köprü, hem mimari olarak hem de görsel olarak görenleri şaşkına çeviriyor. Bu köprüyü diğerlerinden ayıran ise üzerinde dükkanların olması. Dünyada çok nadir olarak bulunan köprü üstü dükkanları burada görebilirsiniz. 

PUENTE NUEVO KÖPRÜSÜ-RONDA, iSPANYA 

Yapımına 1751 yılında başlanan köprünün tamamen bitmesi neredeyse 50 yıl sürmüş. İnşası sırasından 50 kişinin öldüğü söyleniyor. Köprünün tam ortasındaki bölüm ise adeta bir hapishane gibi kullanılmış. Bu bölümde kalan mahkumların çeşitli işkencelerden geçirildikten sonra kayalıklara atılarak öldürüldüğü şeklinde bir rivayet vardır. 

KARL KÖPRÜSÜ-PRAG, ÇEKYA 

Yaya trafiğine açık olan köprü, 1357-1400 yılları arasında yapılmış. Prag'ın en çok rağbet gören mekanlarından olan köprünün üzerinde birbirinden değerli 10 adet heykel bulunuyor. 

BASTEİ-LOHMEN, ALMANYA 

Elbe nehrinin üzerine inşa edilen köprü, hem tehlikeli hem de görsel olarak çok güzel olan bir coğrafyada bulunuyor. Köprü, İsviçre Ulusal Parkı'ndan sonra en çok ziyaret edilen ikinci yer. 

THE CHAİN- BUDAPEŞTE, MACARİSTAN 

Tuna Nehri üzerinde bulunan köprü, 1849 yılından beri kullanımda. Benzersiz mimarisi ile görsel bir şölen oluşturan köprü Budin ile Peşte bölgelerini birbirine bağlıyor. 

PONT DE ROHAN- FİNİSTERE, FRANSA 

500 yıllık olan Pont de Rohan Köprüsü, üzerinden yerleşim olan az sayıda bulunan köprülerden biri. Eskiden köprünün üzerinde bulunan küçük külübelerin içinden esnaf demirci ve nalbant dükkanları bulunurken, günümüzde bu mekanlar restoran ve kafe olarak kullanılıyor. 

İstanbul'da gezilecek park ve bahçeler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da gezilecek park ve bahçeler
Valla kanyonu nerededir? Nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Valla kanyonu nerededir? Nasıl gidilir?
İstanbul'da iftara gidilebilecek mekanlar

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da iftara gidilebilecek mekanlar

BİR YORUM YAPIN 0