Rüyada at nasıl tabir edilir? Rüyada at görmenin anlamı nedir?

Rüyada at görmek, rüya sahibinin kazanacağı zaferlere delalet eder. Rüyasında at gören kimse muradına erer. Sembolik anlamda da murat ile anılan at kişi için yola, kıdeme ve asalete işarettir. Peki, rüyada at görmek ne anlama gelir? Rüyada at nasıl yorumlanır? İşte, rüyada at görmenin ayrıntılı tabiri...

Rüyada at görmenin en yaygın anlamı hayırlı kısmet ve simgesel anlamı gereği bolluk, bereket, zenginliktir. Rüyasında ata bindiğini gören kişi bu konuda ehil değil ise, yüksek bir mertebeye erişecektir. Ancak rüyada attan inmek bu anlamın tam tersi olarak kedere işaret eder. Rüyada görülen atın şekli ve durumu tabiri büyük ölçüde değiştirir. Örneğin, rüyada kızıl kuyruklu, yeleli ve ayaklı at dindarlık alametidir. Bunun yanında güzel bir ev demek olan at, bolluk ve bereketi de simgeler. Peki, rüyada at görmenin ayrıntılı tabiri nedir? Rüyada beyaz, siyah ve başka renklerde at görmek ne anlama gelir? Rüyada ata binmek, attan inmek nasıl yorumlanır? Rüyada görülen at arabası neye işarettir? İşte, rüyada at görmenin ayrıntılı tabiri...

 

 

Rüyada at görmenin tabiri; Danyal (a.s.) tarafından, "Rüyada at görmek, izz ü şeref ve devlete delâlet eder." ve Kirmani tarafından ise, "Rüyada at ayrıca düşmanı ve rakibinizi yenmeye de işarettir." şeklinde yorumlanmıştır. Rüyada at görmek, hayırlı ve bereketlere işaretken öte yandan çıkılacak uzun yolculukların da habercisidir. 

Rüyada ata binmek; Rüyada ata binmek yol ile tabir edilirken, ata binmek konusunda ehil olmayan birinin rüyasında ata binmesi meslek hayatında üstün başarı göstererek terfi alacağına işaret eder. Rüyasında erkek ata binen rüya sahibini sevmeyen, çekemeyen ve istemeyen kimseler vardır.

Rüyada attan inmek; rüyada ata binmek ne kadar hayırlıysa attan inmek de bir o kadar kötü bir anlam taşır. Rüyasında attan indiğini gören kimse için zorluk ve sıkıntı vardır. 

Rüyada beyaz at görmek; rüya sahibinin rakibine karşı galibiyet kazanacağı anlamına gelir. Kirmani ye göre: Beyaz at görmek dinin kuvvetine ve devlet tarafindan verilecek mal ve itibara delildir. Rüyasinda beyaz ata bindigini gören şerefe ulaşır fakat biraz hüzünlenir. Rüyasında beyaza yakın nispeten siyah olan bir at görmek, dindar bir kadına işarettir. Rüyasında bu tip bir at gören erkek kişi, dindar bir kadınla evlenir. 

Rüyada siyah at görmek; saltanat, ululuk, devlet ve dünyalığa işarettir. Rüyasında siyah at gören kişiye liderlik ve dünyalık mal vardır.

Rüyada kızıl at görmek;  Yaşamın kişinin kendisine karşı çok cömert davranacağına, hayal ettiklerini yaşama şansı vereceğine ve onu tanıyan, bilen herkesin onun şansına imreneceğine delalet eder. Ayrıca rüyasında kızıl tüylü at gören bir erkek, dindar bir kadınla izdivaç edecektir. 

Rüyada at öldürmek; hayırlı bir anlama gelen bu rüya; kazanç, bolluk, bereket demektir. Bunun yanında rüyada at tarafından ısırılmak ise, güce ve kudrete sahip olmak demektir. 

Rüyada at arabası görmek; rüyasında at arabasına bindiğini gören kimse, iş kurar ve bu işte yükselerek başarıya ulaşmaya işaret eder. Kişinin konumunun olumlu yönde değişmesi, rütbesinin de yükselmesi anlamındadır. 

Rüyada at arabasına binmek; Rüyayı sahibi atılıma geçeceği başarı grafiğini en tepelere çekeceği bir dönemin yaşanacağına, buna istinaden kazancına bolluk ve bereket geleceğine, işindeki verimliliğinin artacağına, yaşam standartlarının da yükseleceği anlamında yorumlanır. 

Rüyada koşmakta olan at görmek; bu rüyayı gören rüya sahibinin rızık, şifa, hayır, iyilik, hidayet ve izzet bulması ve bu konularda bolluk yaşaması demektir. Kısa zamanda gelecek zafer, zenginlik, sağlık, huzur ve saadet onu bekliyordur.

Rüyada uçan at görmek; İş hayatı ya da sosyal hayat içinde istenen tüm maksatlara sahip olunacağına ve mutluluğa vesile olacak bir gelişmenin meydana geleceğine işarettir. Kişi, yaşamayı en çok istediği şeyleri yaşayacak, yüzü gülecek, sıkıntıları ve dertleri bitecek demektir. Bir zafer elde etmek anlamına gelir.

Rüyada At Görmek Diyanet Tabirleri:

Rüyada at görülmesi hakkında tabirciler atın rengine ve şekline göre çeşitli şekillerde yorumlar yapmışlardır.

Rüyada siyah at görülmesi; büyüklüğe ve zenginliğe, iyi bir cins at görülmesi; rızkın artmasına ve gücün çoğalmasına, beyazımsı bir at görülmesi; kazançlı işler peşinde koşulacağına, kırmızı veya kül renginde bir at görülmesi; işlerin bozulacağına, boz renkli bir ata binildiğinin görülmesi; düşmanlara galip gelineceğine işaret eder. Siyah bir ata binildiğinin görülmesi; şeref ve saygınlığın artacağına delalet eder. 

Bir kimsenin rüyasında bir ata bindiğini görmesi; o kimsenin kısa süre sonra evleneceğine bir taya (at yavrusuna) bindiğini görmesi; eğer bekâr ise zengin iyi bir hanımla evleneceğine veya bir ev satın alacağına, rüyasında ata bindiğini gören gerçekten ata binen birisi ise; değerli bir makama yükseleceğine veya bir seyahate çıkacağına, rüyasında gemsiz bir ata bindiğini gören kimsenin; istemediği bir kimsenin emrine girerek onun emrinde çalışacağına yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında huysuz bir ata bindiğini görmesi; o kimsenin yalancı ve hilekâr birisiyle karşılaşacağına ve ondan zarar göreceğine, rüyasında eğersiz bir ata bindiğini gören kimsenin; işlerinin ters gideceğine ve olumlu netice alamayacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında bir at öldürdüğünü görmesi; mal ve paraya kavuşacağına, bir at tarafından ısırıldığını gören kimsenin; herkes tarafından saygı ve hürmet göreceğine delalet eder. Kişinin rüyasında at eti yediğini ve attan düştüğünü görmesi iyi yorumlanmaz.

Attan düştüğünü gören kimsenin; ya para kaybedeceğine ya da sağlığının bozulacağına yorumlanır

Bir kimsenin rüyasında at sattığını görmesi iyiye yorumlanmaz. Böyle bir rüya gören kimse ya birisiyle kavga eder, ya da aile hayatında geçimsizlik baş gösterir. Rüyasında pazardan bir at satın aldığını gören kimse; eğer görevli ise kısa zamanda terfi edeceğine delil sayılır.

Bir kimsenin rüyasında erkek at görmesi; iktidar ve güç sahibi olacağına işarettir. Kişinin rüyasında bir dişi ata bindiğini veya satın aldığını görmesi; şeref ve saygın bir hanımla evleneceğine, eğer rüya sahibi evli ise o takdirde büyük bir arazi alacağına delalet eder.

Rüyada sokak aralarında grup halinde dolaşan atların görülmesi o yerlere yağmur yağacağına ve sellerin olacağına işaretle tabir edilir.

Rüyanızda bir attan inip başka bir ata bindiğinizi görmeniz; eğer memur iseniz; memuriyetinizi veya işinizi değiştireceğinize delalet eder. Rüyada bağlı bir at görülmesi; gecikmiş bir mutluluğa, silâhlı olarak bir ata bindiğinizi görmeniz; yüksek bir memuriyete, başarılı ve güçlü olmaya, atın çalındığını görmeniz; işinizi kaybedeceğinize veya hasta iseniz öleceğinize, rüyanızda bindiğiniz attan indiğinizi görmeniz; işinizden çıkarılacağınıza, itibardan ve gözden düşeceğinize yorumlanır

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 3

sultan 4 yıl önce

ben rüyamda beyaz ve kahverengi gördüm ve bide bir at da ölmüştü ama bana çok düşkündü

Toplam 2 beğeni

Zeynep Suylu 4 yıl önce

Ben rüyada bir erkek at gördüm bana saldiriyordu

Toplam 2 beğeni

sultan 4 yıl önce

sana daha yakınlarından birisi olabilir

Toplam 0 Beğeni