İstanbul, sadece tarihi ve kültürü ile değil, kendine has lezzetleriyle de benzersiz bir şehir. Peki, İstanbul'un bu lezzetleri nelerdir, İstanbul'da hangi semtte ne yenir? İşte İstanbul'un semtleri ile özdeşleşmiş birbirinden özel lezzetler...
Her semtinin ayrı bir hikayesi ayrı bir tarihi olan İstanbul, zaman içinde Anadolu'daki şehirlerden farklı olarak sadece kendine has bir mutfak kültürü geliştirmiştir. Sizler için İstanbul'un sokaklarında gezerken nerede ne yemeniz gerektiğini araştırdık.
KANLICA YOĞURDU
Meşhur olduğu semtin adıyla anılan bu yoğurdu bir yiyen bir daha asla unutamaz. Tarihde 93 harbi olarak anılan Rus-Osmanlı Savaşı sırasında Bulgaristan'dan Kanlıca'ya gelen aileler, bu özel yoğurdun tarifini de beraberlerinde getirmişlerdir. Zamanla İstanbul halkı tarafından çok sevilen bu yoğurt, adeta Kanlıca'nın bir simgesi duruma geliyor. Kanlıca yoğurdu diğer yoğurtlardan ayıran en önemli özelliği ise pudra şekeriyle yeniyor olması.
SULTANAHMET KÖFTESİ
1920 yılında Mehmet Seracettin Bey'in Sultanahmet'de açtığı köfteci dükkanıyla başlayan Sultanahmet köftesinin hikayesi aradan yarım asır geçmesine rağmen hala devam ediyor. Zamanla bölgeye açılan farklı restoranlara ve fast food zincirlerine direnen ve aradan yarım asır geçmesine rağmen İstanbuluların vazgeçemediği lezzetlerden olan Sultanahmet Köftesi, daha uzun yıllar damaklarımızı tadlandıracağa benziyor.
BEYOĞLU ÇİKOLATACISI
Lezzeti İsviçre çikolatasıyla yarışan İstiklal Caddesi'nin en nostaljik lezzeti çikolatalardır. İstiklal Caddesi'nin bitmeyen kalabalığı arasından zamana direnen ve hala İstanbulların en sevdikleri lezzetlerden biri olan Beyoğlu Çikolatacıları'dan hala çikolata satın almadıysanız mutlaka hemen denemelisiniz.
UNKAPANI PİLAVCISI
İstanbul'un en sevilen sokak lezzetlerinden biri tavuklu pilavdır. En lezzetli tavuklu pilav ise Unkapanı'nda satılır. İstanbul'da ilk kez 100 yıl önce başlayan sokak pilavcılığı, hala İstanbulluların karnını doyurmaya devam ediyor.
SÜLAYMANİYE KURUFASULYECİSİ
Türk mutfağından en çok tercih edilen baklagili kurufasulyedir. Kurufasulye yemeği ise İstanbul'da en güzel Süleymaniye'de yapılır. Pastırmalı, pastırmasız ya da pilav üstü gibi seçenekler sunan Sülaymaniye fasulyecileri, günün her saati oturmaya yer bulunmayacak kadar kalabalık oluyor.
VEFA BOZA
Kış aylarının en sevilen içeceklerinden biri bozadır. Boza ilk kez Arnavutluk'tan göç eden Hacı Sadık Bey tarafından yapılmıştır. Saray çevresi tarafından çok sevilen boza zamanla tüm İstanbullular tarafından duyulmuş ve çok sevilmiştir. Hacı Sadık Bey, 1876 yılında hala bugünkü yerinde olan Vefa Bozacısı'nı açmıştır. O gün bu gündür Vefa Bozacısı'nın önünden uzun kuyruklar oluşur.
BİR YORUM YAPIN 0