Eski makyaj malzemesini kullandı hayatı karardı!

50 yaşındaki Avustralyalı Shirley Potter, 20 yıllık maskara kullandığı için kör oldu. Potter, makyaj ürünlerinin son kullanma tarihi olduğunu bilmediğini söyledi.

Avustralya'nın Adelaide kentinde yaşayan 50 yaşındaki Shirley Potter, yaklaşık 20 yıllık maskarasını kullanınca gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Eski maskarasıyla makyaj yapan talihsiz kadın, ertesi gün gözünde kırmızılık, ağrı ve yanma hissiyle uyandı. Geçici bir durum olduğunu varsayan Potter, ağrıdan duramayacak hale gelene kadar doktora gitmedi.

Doktorlar, Potter'a gözünün ileri derecede enfeksiyon kaptığını ve 3 yıl içerisinde tamamen kör olacağını söyledi. Potter, hayattaki mahveden şeyin eski bir rimel kullanmak kadar basit bir hata olduğunu söyledi. 

"SÜRESİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM..."

Shirley Potter, "Makyaj malzemelerinin tüketilmesi için belli bir süre olduğunu bilmiyordum. Düzenli olarak makyaj yapmayan biri olarak bu bilgi radarımda değildi. Ancak araştırdıktan sonra gördüm ki yüz ürünlerini 12 ay, göz ürünlerini ise altı aydan sonra kullanmamak gerekiyormuş" dedi.

Türk Sinemasının unutulmaz çiftleri

İLİŞKİLİ HABER

Türk Sinemasının unutulmaz çiftleri
2018'in en şık ve uygun beyaz eşyaları

İLİŞKİLİ HABER

2018'in en şık ve uygun beyaz eşyaları
Can Gürzap kaza geçirdi! İlk açıklama...

İLİŞKİLİ HABER

Can Gürzap kaza geçirdi! İlk açıklama...

BİR YORUM YAPIN 2

Fatma 5 yıl önce

20 yilda maskaranin kurumamasi oldukca ilginc geldi bana. 20 yil nasil sakladi onu orasi ayri bi konu..

Toplam 3 beğeni

habibe 5 yıl önce

göz kqlemlerinin bircoğunda skt yazmaz.ayrıca maskaralarda da en kaliteli ürünün bile en az bir yıllık ömrü vardır.sıfır ürünlerin bile cok fazla zararı vardır.kimse mecbur kalmadıkça kullanmasın.

Toplam 4 beğeni