Gamze neden olur?

Fiziksel özellikler arasında sevimli, güzel ve gençlik anlamında uluslararası bir kabule sahip olan gamzenin aslında doğuştan gelen bir deformasyon olduğunu biliyor muydunuz? İşte gamzenin oluşma sebepleri...

Gamze, cildin herhangi bir yerinde gözle görülebilir seviyedeki çukura verilen isimdir. En çok yanakta görüldüğü düşünülse de aslında omuzlarda, çenede ve hatta belde de bulunabilir. Peki, gamze neden olur?

Cildin neresinde bulunursa bulunsun gamzenin oluşma sebebi kas ve bağ dokusunda oluşan deformasyondur. Genetik kaynaklı olan bu deforme; embriyonik gelişim esnasında bir yüz kasının düzensiz büyümesiyle oluşur.

ÇOCUĞUN GAMZELİ OLMASI İÇİN...

Daha önceleri gamzenin, genetikte baskın bir karakter olduğuna inanılıyordu. Bir çocuğun anne ve babasında gamze varsa çocukta da muhakkak gamze olacağı inancı hakimdi. Ancak yapılan son araştırmalar gösterdi ki gamze düzensiz baskın karaktere sahipti. Yani her iki ebeveynde gamzeli olmasına rağmen çocuk gamzeli olmayabilir.

Gamze ile ilgili en ilginç bilgi ise gamzeli doğan insanların zaman içerisinde gamzelerinin yok olabileceğidir. Çoğu kalıcı olmasına rağmen bazı insanlardaki kas yapısının gevşemesi sonucu gamze yavaş yavaş yok olabilir.

Kırmızı ruj sürmenin incelikleri

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı ruj sürmenin incelikleri
Herkes Balenciaga’nın bu terliklerini konuşuyor!

İLİŞKİLİ HABER

Herkes Balenciaga’nın bu terliklerini konuşuyor!

BİR YORUM YAPIN 4

emir 3 yıl önce

benimi niye yanağım çok büyük ve gamzem var

Toplam 1 beğeni

jfkenshima 4 yıl önce

la benim gamzem yok olmaya başladı noluyo

Toplam 5 beğeni

Taha 3 yıl önce

Benimde yoktu şimdi birden oldu nasıl la

Toplam 0 Beğeni

Merhaba 5 yıl önce

Allah'ın bir lutfu , bence çok güzel bir oluşum .

Toplam 10 beğeni