Çocuklar okula 500 yıllık Osmanlı geleneği ile başladı

Osmanlıda ilk okul talebelerinin alışma süreci için düzenlenen "Amin Alayları" artık günümüzdeki okul açılışları zamanlarında da yapılmaya başladı.

Eğitim ve öğretim yılına hazırlık için yapılan "Amin Alayları" etkinlikleri Eyüp Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı. 2'ncisi düzenlenen bu etkinlikler çocukları hem eğlendiriyor hem okula başlama sürecini hızlandırıyor. Hacivat, Karagöz figüranlarının şakaları ile gülen çocuklar bir yandan da 500 yıllık gelenekleri tanıyor. 

AMİN ALAYI NEDİR?

Osmanlı İmparatorluğunda 6-7 yaş arası çocuklar ilk okullarına başlarken düzenlenen etkinliklere Amin Alayları denir. Etkinlikler genellikle Kandil günlerine denk getirilirdi. Önce aileler çocukların eksiklerini Kapalıçarşı'dan alırlardı. Ayrıca mahalledeki fakir çocuklara da maddi durumu iyi olan aileler bu gereksinimleri alırdı. Amin Alaylarının yapılacağı gün anne ve babalar çocuklarıyla beraber Eyüp Sultan'a gider burada dua ederlerdi. Daha sonra ilahiciler gelir gördükleri her çocuğa dua ederlerdi çocuklarda "amin amin" diye bağırırlardı. O gün gün boyu sokaklarda bayram havası hakimdi.

Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan nikah şahitliği yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan nikah şahitliği yaptı!
"Kapan" filminin setinde arı dehşeti!

İLİŞKİLİ HABER

"Kapan" filminin setinde arı dehşeti!

BİR YORUM YAPIN 0