Suriyeli Zeynep Yusuf, mültecilerin sesini duyurdu

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisine üye olan Suriyeli Zeynep Yusuf, mültecilerin duyurmak istediklerinin sesi oldu.

Özellikle de Suriyeliler olmak üzere ülkemize sığınan mültecilerin topluma uyum sağlayabilmesi maksadıyla yapılan çalışmalar, İstanbul’da düzenlenen etkinlikle tüm dünyaya duyuruldu. 

“Mülteciler Alanında Belediyeler Arası Koordinasyon Platformu Toplantısı” etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, Ülkemizdeki Suriyelilere yönelik çalışma ve emeklerin gelecek nesillere taşınması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu kadar fedakarlığa rağmen kalkıp eleştirme cesareti içinde olanlar olabiliyor özellikle uluslararası kuruluşlardan ve bazı devletlerden. Biz onların kendi vatandaşlarına sağladıklarından daha fazlasını Suriyelilere sağlıyoruz. ABD'de de Avrupa ülkelerinde de göz muayenesi ve diş tedavisi sosyal güvence kapsamında değil, kendi vatandaşları için değil. Biz, Suriyelilere göz ve diş dahil her türlü sağlık güvencesini sağlamışız ve ücretsiz. Bu imkanları sağlayan bir millete, Suriyelileri insan hesabına bile almayanların söz söylemeye hakkı var mı? Yok" 

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Üyesi Suriyeli Zeynep Yusuf ise mültecilere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Yusuf, mültecilerin durumunu ve aldığı hizmetleri şöyle anlattı:

“6 yıl önce Türkiye’ye geldim. Türkçeyi burada komşularım sayesinde öğrendim. Türkiye’deki dayanışma beni çok etkiledi. Bu dayanışmadan ilham alarak kendim gibi olan mültecilere destek olmak için sivil toplum örgütlerine katılmaya karar verdim. Sosyal hayatta sivil toplumda bulunduğumuz zaman gördüm ki dil en önemli ihtiyaçlardan biri. Bu nedenle mültecilere Türkçeyi öğrenmeleri konusunda yardımcı olmaya çalıştım. Görevimi gerçekleştirirken mültecileri daha yakında tanıdım. En önemli ihtiyaçlarını sosyalleşme olduğunu anladım. Bu konuda Bağcılar Belediyesi, bizlere büyük fırsat sundu. Sosyal oyun aktiviteleri vesilesiyle mülteci ve yerel halktan kadınlarla bir araya geldik. Bir dostluk ve dayanışma ağı oluşturduk. Huzurunuzda bir kaz daha bizlere bu fırsatı sunanlara teşekkür ediyorum” 

İstanbul'da 7 oyunun tiyatroseverler ile buluşması

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da 7 oyunun tiyatroseverler ile buluşması

BİR YORUM YAPIN 0