Yalova'nın en güzel yerleri! Yalova'da nereye gidilir? Yalova'da gezilecek yerler...

İstanbul'a yakın olması nedeniyle haftasonunda kaçamak yapabileceğiniz Yalova'da görülmeye değer en muhteşem yerleri sizler için araştırdık. Yalova'ya gittiğiniz görmeden gelmeyin diyeceğimiz o mekanlar için haberin detaylarını inceleyebilirsiniz. Yalova'da nereler gezilir? Yalova'ya gidince ne yapılmalı? Yalova'da gezilecek yerler...

İstanbul'a yakın olması nedeniyle haftasonu ufak bir kaçamak yapabileceğiniz Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Kent Ormanı yaz aylarının güzelliği ile görenleri büyülüyor. Yalova bütün mevsimleri içinde özgürce yaşatan bir şehirdir. Yalova'nın tarihi sırları ve doğasının harikası yerli yabancı gezginlerin son dönemlerde ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki, Yalova'da nerelere gidilmelidir? Yalova'da gezilmesi ve görülmesi gereken mekanlar nerelerdir? İşte, Yalova hakkında bilinmesi gereken nadide rota adresleri...

YALOVA KENT ORMANI

Sonbahar mevsimine girmeden mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Kent Ormanı, turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kent ormanına gittiğinizde şırıl şırıl akan çok sayıda şelale sizi karşılayacak. 2 km'lik yürüyüş patikası, çocuk oyun ve spor alanları, piknik mekanları, asma köprü ve seyir terasları kalabalık aileler için ideal yerlerdendir. Yalova iline 29 km. uzaklıkta olup asfalt bir yol üzerinden ulaşım sağlanır. Yalova merkezden sırayla Çınarcık ve Teşvikiye'ye doğru ilerleyerek tabelalar aracılığıyla rahatlıkla ulaşım sağlanabilir.

ÇINARCIK

Yalova'nın en büyük ilçesi olan Çınarcık, sahil kenarına yakın sevimli bir tatil beldesidir. Ailenizle beraber geldiğinizde kalmaya müsait pek çok otel ve kiralık pansiyon bulunuyor. Yazın tatil için geldiğiniz Çınarcık'ta gündüzleri tertemiz plajında dilediğiniz kadar yüzebilir, aynı zamanda keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Yorucu geçen bir deniz gününün sonunda kalacağınız yere gidip duşunuzu alıp yemeğinizi yedikten sonra akşam yürüyüşü için sahil kenarını tercih edebilirsiniz. Yürüyüş yapmak istemezseniz, ailecek muhabbet edebileceğiniz çay bahçeleri de mevcut.

ÇALDERE ŞELALESİ

Yüksek debili ve şırıl şırıl akan şelalesiyle meşhur olan çaldere'de ağaçların içinden geçerek parkur yürüyüşlerini tamamlayabilirsiniz. Yürüyüş vakti gidiş- dönüş ortalama 5-6 saat sürüyor.

BÜLBÜL DERESİ

Kafa dinlemek isten kişilerin tercih edebileceği huzurlu bir yer olan bülbül deresi, serin sularıyla hoş bir his veriyor. Sık ağaçlar arasında kalan bu yerde eşsiz güzellikte bir kahvaltı yapabilirsiniz.

ERİKLİ ŞELALESİ

Erikli Yaylası, Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Delmece yaylasına giden yol güzergahında bulunan erikli şelalesi, büyük ve küçük olmak üzere 2 şelaleden oluşuyor. Kamp severlerin ve trekking yapmak isteyenler için ideal bir yer.  İstanbul'a yakın olması sebebiyle güzel bir hafta sonu kaçamağı yeri. Erikli Yaylası'nda şelaleler, göller, çayırlar ve bol oksijen sizleri bekliyor. Feribot ile de Yalova'ya geçilebileceği için gitmek çok kolay. Piknik ve mangal yapmak isteyenler ya da  soğuk sularda serinlemek isteyenler için harika bir kaçış noktası olabilir.

ESENKÖY

Yalova Merkez'e yakın olan Esenköy önemli turizm merkezleri arasında yer almaktadır. Bölgede bulunan ormanlık alanların çok olması ve denize yakınlığıyla tatil yapmak isteyen turistlerin uğrak noktalarından biridir. İstanbul'a yakınlığından dolayı da hafta sonu kaçamak yapılabileceğiniz doğayla iç içe bir yerdir. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Esenköy şelalesi bulunmaktadır. Tertemiz denizde yüzmenin keyfini çıkartabilir ya da dilerseniz yürüyüş parkuruna tırmanarak şelalenin orada bulunan havuzda yüzebilirsiniz. Esenköy de konaklamak isteyenler için seçenekler oldukça fazla. Dilerseniz kiralık evler de kalabilir ya da bungalov tarzı evlerde konaklayabilir ya da çok güzel butik otellerde konaklayabilirsiniz.

SUDÜŞEN ŞELALESİ

Termal ilçesine bağlı Sudeşen şelalesi, doğal bir güzelliğin tam ortasında eğlenceli vakit  geçirmek ve piknik alanlarında yemyeşil doğanın içerisinde, şelalenin tatlı mırıltısı eşliğinde piknik yapmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz.

En iyi blender markası hangisi? Blender modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

En iyi blender markası hangisi? Blender modelleri 2020

BİR YORUM YAPIN 1

İbrahim 5 yıl önce

Termal de çok güzel. Yalova sahil yolu(Deprem anıtının olduğu yer) sabahları çok güzel

Toplam 4 beğeni