Kurutulmuş çiçek bamya 'altın'la yarışıyor

Amasya mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kurutulmuş çiçek bamyanın hasadı yapıldı. Bu yıl fiyatı resmen çeyrek altınla yarışıyor.

Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kurutulmuş çiçek bamyanın toptan 110 lira olan kilogram fiyatı, tüketiciye ulaşana kadar 150 lirayı buluyor. Haziran ayından Kasım'ın ilk haftasına kadar süren çiçek bamyanın hasadı tamamlandı. 

Sarı renkli, küçük meyveli çiçek bamyası, genellikle kurutularak değerlendiriliyor.  Amasya'nın Taşova ilçesinde kurulan pazarda üreticiler, kuruttukları bamyayı 110 liradan toptancılara satıyor.

PEKİ ÇİÇEK BAMYA ÇORBASI NASIL YAPILIR? öğrenmek için tıklayın...

Amasya Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Şeker, 5 bin 760 dekar alanda ekimi yapılan bamyadan 2 bin 258 ton üretim sağlandığını açıkladı. Türkiye'nin dört bir yanına 120 TL'ye kadar varan fiyatlarla satışının yapıldığını anlatan Zekeriya Şeker, “Kurusu kış boyunca hatta bir sonraki yıla kadar saklanabiliyor. Hiçbir suretle değer kaybetmemekle birlikte altın gibi değer kazanmaktadır” dedi. 

Milyonları ağlatacak Çağan Irmak filmi geliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Milyonları ağlatacak Çağan Irmak filmi geliyor!
Belediyeden kiralık kale!

İLİŞKİLİ HABER

Belediyeden kiralık kale!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

ahmet uçar 3 yıl önce

2020 fiyatları nedir acaba?

karesi 5 yıl önce

kayseri konya orta anadolu yöresi yemeği değil miydi bu ya??