Duty Free nedir? Duty Free'den alışveriş nasıl yapılır? Duty Free alışveriş limitleri 2020

Yurt dışı seyahatlerinde uygun fiyata alışveriş yapmak isteyenlerin bir numaralı adresi olan Duty Free son yıllarda adeta gözde alışveriş mekanlarından biri haline geldi. İlk defa gidenler için Duty Free alışveriş nedir ve nasıl alışveriş yapılır ve daha birçok sorunun yanıtı bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Duty Free, yurt dışındaki ülkelerde hem uygun fiyatlı alışveriş hem de uçakta bagaj kurallarına uygun eşyalar almak isteyenlerin tercih edebileceği alışveriş mağazalarına verilen isimdir. Son yıllarda oldukça yoğun ilgi gören Duty Free alanları, kendi ülkesinde olmayan ya da fiyat açısından pahalı olan ürünlerin daha avantajlı olması sebebiyle hizmet veren bir alışveriş mekanıdır. Duty Free alışveriş, vergiden muaf alışveriş demektir. Duty Free mağazalarında saat, çikolata, parfüm, kozmetik, tütün ürünleri, yerli-yabancı içki ve hediyelik eşyalar dahil pek çok ürün bulabilirsiniz. Vergiden muaf olan bu ürünler piyasaya göre çok düşük maliyetli oluyorlar. 

DUTY FREEDEN ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR VE KURALLARI NELERDİR?

Yurt dışına çıkan kişilerin pasaportlarını göstererek kolaylıkla alışveriş yapabileceği Duty Free mekanlarında herhangi bir vergi ödenmektedir. Ancak rağbet gören bir mağaza olan Duty Free'de alışveriş yaparken uyulması gereken bazı hususlar vardır.

Kişilerin uymaları gereken en önemli kurallar ise şöyledir:

- Duty Free'de alışveriş yapan kişiler, mutlaka ülkelerinde izin verilmesine ve başka bir ülkeye giderken de destinasyonda yer alan ülkenin limitlerini aşmayacak şekilde ürün satın almaları gerekmektedir.

- Kozmetikten gıdaya, temizlikten tekstile kadar bir çok eşyanın bulunduğu bu mağazada fazla alışveriş yaptığınızda limiti aşmanız durumunda  aldıkları ürünleri havalimanı yetkililerine teslim etmeleri gerekmektedir.

DUTY FREE ALIŞVERİŞ LİMİTLERİ 2020

Duty free alışveriş limitleri artırıldı. Ülkeye giriş yapan yolcular için kişibaşı alışveriş limitleri yeniden düzenlendi.

Ülkeye giriş yapan yolcular için kişibaşı alışveriş limitleri:

Parfüm: 600 ml
Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet
Çikolata ve Şekerleme: 2 kg
Kahve: 1 kg
Çay: 1 kg

Ülkeden çıkış yapan yolcular için yolcu başı alışveriş limitleri:

Parfüm: 1800 ml
Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 15 adet
Çikolata ve Şekerleme: 6 kg
Kahve: 3 kg
Çay: 3 kg
Ancak, bu limit gidiş yapılan ülke ile teyid edilmelidir.

DUTY FREE AVANTAJLARI NELERDİR?

Hem ürün çeşitliliği hem de uygun fiyat açısından bir çok imkan sağlayan Duty Free noktalarına büyük bir ilgi göstermektedir. Her havaalanında farklı farklı fırsatların bulunduğu bu alışveriş yerleri, genellikle fiyat bakımından uygun olsa da kişilerin bu konuda yine de dikkatli olmalarında fayda vardır. Mutlaka daha önceden fiyat karşılaştırması yapmalısınız. 

Çoklu ürünlerin birleştirilerek bazen teknolojik bazen de kozmetik alanında devasa indirimlerle ürünlere kolayca sahip olabilirsiniz.

Sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelik kupa modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelik kupa modelleri ve fiyatları
Kalp krizi nedir? Kalp krizi belirtileri nelerdir? Kalp krizi tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Kalp krizi nedir? Kalp krizi belirtileri nelerdir? Kalp krizi tedavisi var mıdır?
Sezonun trend pelerin ceket modelleri ve fiyatları 2020

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun trend pelerin ceket modelleri ve fiyatları 2020
Kek kurabiye kalıplarını temiz tutmanın kolay yolları

İLİŞKİLİ HABER

Kek kurabiye kalıplarını temiz tutmanın kolay yolları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0