Türkiye ile Filistin arasında "kadınlar için" iş birliği

Filistin Kadın İşlerinden Sorumlu Bakan Hayfa Fahmi Al-Aga ve Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kadınları için işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Filistin Devleti arasında Kadının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı" anlaşması ile iki ülke arasındaki kadınların iş yapma becerisi ortak bir paydada buluşturulacak. 

Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından başlatılan ve açılış konuşmasına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'inde Filistin Kadın İşlerinden Sorumlu Bakanı Hayfa Fahmi Al-Aga ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ikili görüşme gerçekleştirdi.

Güçlü ve eğitimli kadınlar için görüşme yaptıklarını anlatan Bakan Selçuk,  "Bu görüşmeler ve iş birliğinin hayırlı olacağına inanıyoruz. Bu mutabakat zaptı ile bakanlıklarımız arasında, toplumsal cinsiyet, adaletin sağlanması, kadına karşı her türlü ayrımcılıkla mücadele edilmesi, kadının statüsünün ve eğitim seviyesinin güçlendirilmesi ile kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında iş birliği yapmayı hedefliyoruz. Mutabakat zaptımızın iki ülke için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuşmasına devam etti. 

Filistin Bakanı Hayfa Fahmi Al-Aga, ise etkinliği başarılı bulduğunu ve Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Bakan "Türk kadınından öğrenecek çok şey var" şeklinde açıklama yaptı.

 

İsmail Hacıoğlu: Kirli şeyleri daha çok seviyorum

İLİŞKİLİ HABER

İsmail Hacıoğlu: Kirli şeyleri daha çok seviyorum
İbrahim Tatlıses: Benin hiç öğretmenim olmadı

İLİŞKİLİ HABER

İbrahim Tatlıses: Benin hiç öğretmenim olmadı

BİR YORUM YAPIN 0