Engelli ile hem güldürdü hem düşündürdü

25 yaşındaki Hamza Demir'in hayatı Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı ile değişti. Demir stand up gösterisi ile insanları kendi engelini ti'ye alarak güldürdü.

Bağcılarda yaşayan Hamza Demir doğuştan yüzde 90 görme engelli var. Ancak hayatta karşı güçlü duran genç, Bağcılar Belediyesinin engelliler için düzenlediği etkinliklere katılarak hayatının zorluklarını ve engellini insanları güldürerek anlattı. Braille alfabesini öğrendikten sonra okul okumaya karar veren ve kendini geliştiren genç, stand up gösterilerine nasıl başladığını ve hayatını işte bu sözlerle anlatı.

"Önce ortaokul ve liseyi açıktan bitirdim. Şimdi açıktan İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Atatürk Üniversitesi’nde Reklamcılık okuyorum. Sonra spor ve sanata yönelerek kendimi sosyal alanda geliştirmeye başladım.  Sırasıyla tiyatro, atletizm, judo, halter, dalış, tango ve bağlama kurslarına katıldım. Şu anda hala bütün bunları yapmaya devam ediyorum. Halkımız tarafından bize karşı olmayacak önyargılar var. Bunları yıkabilmek için bir yerden başlamak lazım diye düşündüm ve Stand Up yapmaya karar verdim. İlk önce Engelliler Sarayı’nda arkadaşlarıma gösteriler yaptım. Her gösteride bir tecrübe kazandım ve şimdi artık İstanbul genelinde özel programlarda ve etkinliklerde sahne almaya başladım. Ayda birkaç kez Beşiktaş Kültür Merkezi’nde (BKM) gösterim var.

10 DAKİKA İNSANLAR BANA ÖN YARGI İLE BAKIYOR!

Görme engelli olduğumu duyan seyirciler önyargıyla izliyorlar ancak 10 dakika sonra açılıyorlar ve engelim olmadığını görüyorlar. Genellikle toplumun engele karşı olan önyargısını espri haline çeviriyorum. Yanlışlıkları ve görmezden gelinenleri süsleyip konu ediniyorum. Çoğu kez kendimi “ti”ye alıyorum ve engelim üzerinden espriler yapıyorum. İzleyenleri hem güldürüyorum hem de farkındalık oluşturacak mesajlar veriyorum."

Canan Karatay'dan yine ezber bozan açıklama! Yemekten sonra çay içerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'dan yine ezber bozan açıklama! Yemekten sonra çay içerseniz...
Yeşilçam yıldızı Bahar Öztan: Bugün yaşamıyordum!

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam yıldızı Bahar Öztan: Bugün yaşamıyordum!
Usta sanatçı Neşet Ertaş'ın eserlerine senfonik yorumu

İLİŞKİLİ HABER

Usta sanatçı Neşet Ertaş'ın eserlerine senfonik yorumu

BİR YORUM YAPIN 0