Bursalı bir fotoğrafçı evinde flamingo besliyor!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşayan doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, kanadından yara almış bir flamingoyu evine alıp bakmaya başladı. Geçenlerde yuvasından düşen bir baykuşa da evinde bakan Tüydeş'in haberinin detaylarına göz atınız.

Bursalı Alper Tüydeş, doğa fotoğrafları çekimleri sırasında güzel olduğu kadar üzücü hadiselere rastlıyor. Geçtiğimiz zamanlarda yuvasından düşen bir baykuşa ev sahipliği yapan Tüydeş, şimdi eşi ile birlikte kanadından yara almış bir daha uçamayacak bir flamingoyu evine aldı.

flamingo

flamingo

Fotoğrafçı Tüydeş, flamingoyu eve getirdiğinde baykuşun kendisine bir tepki vermemesine,"Eve geldiğimde eşim elimde flamingoyu görünce çok şaşırdı ama anlayışla karşıladı" - "İkisi de birbirlerinin yardıma muhtaç olduğunu sanırım hissediyorlar. Birbirlerine karşı anlayışlı ve tahammüllüler. Evimize ayrı bir neşe getirdiler" sözleriyle açıklık getirdi.

baykuş flamingo

baykuş flamingo

Bursalı Tüydeş,Bu müdahalenin ardından flamingoyu arabayla hızlıca Karacabey merkeze getirdik. Burada bir veteriner müdahale etti. Eve getirdim ama gece pansumanını tekrar açtığını fark ettim. O saatte veteriner bulamayacağım için doktor olan bir arkadaşımdan yardım istedim. Gece evinden kalkıp geldi. Eczaneden aldığımız temel tıbbi malzemelerle kanamasını durdurduk. İlk eve geldiğimde eşim elimde flamingoyu görünce çok şaşırdı ama anlayışla karşıladı. İnsanlar evimize geldiğinde bu durumu görünce şaşırıyorlar. Her avcıyı suçlamayız ama bu işi yaptığını iddia edip doğaya çıktığında her kuşa ateş eden insanlar var. Flamingoyu bulduğumuzda kanadı parçalanmıştı, saçma gelmiş muhtemelen. Bir avcının ateş ettiğini düşünüyoruz. Karacabey Belediyesinin hayvan dostu şehir unvanı var. İnsanlarımız böyle durumlarda bize başvuruyorlar ve müdahale edebiliyoruz. Farkındalık bu noktada önemli. Belediye olarak da buna vurgu yapıyoruz" sözleriyle duygularını ifade etti.

Moda tasarımı okudu sonra köyüne döndü

İLİŞKİLİ HABER

Moda tasarımı okudu sonra köyüne döndü
Fatma teyze tandır ateşinde ekmeğini kazanıyor

İLİŞKİLİ HABER

Fatma teyze tandır ateşinde ekmeğini kazanıyor
Van sokaklarından müzik sesleri geliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Van sokaklarından müzik sesleri geliyor!

BİR YORUM YAPIN 0