Van sokaklarından müzik sesleri geliyor!

Van'ın İpekyolu ilçesinde projesinde yapılan belediyenin takibinde olan çalışmalar sonucunda Van sokakları sanatla buluşan her çocuğun çaldığı müzik sesiyle yankılanıyor. İşte, haberin ayrıntıları...

Van'ın İpekyolu ilçesinde Berivan Kültür ve Sanat Merkezi'ne, görev dağılımı yapan belediye tarafından bağlama, bilgisayar, cam resim, ebru, geri dönüşüm, ingilizce, keman, tezhip, gitar, mina, muarrak, piyano, resim, robotik kodlama, seramik kurslarının eğitimlerine destek çıkıldı.

van müzik kursu

van müzik kursu

Bu girişimle alakalı temel hedeflerinden bahseden İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zekeriya Çelik,"Burada çocuklarımıza sadece sanat, müzik öğretmiyoruz, aynı zamanda toplumsal değerleri öğreterek onlara vatan ve milletine karşı sorumluluk vermeye çalışıyoruz. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Gelecekte bu çocukların her biri bağlama, piyano çalacak ya da mühendis, öğretmen olacaklar" sözleriyle duygularını dile getirdi.

van ipekyolu

van ipekyolu

Çelik, hayatında hiç keman ve piyano görmemiş çocukların son zamanlarda sokaklarda konser verdiğini  ilave ederek,"Göreve ilk başladığımızda belediyecilik hizmetlerinin sadece yol, kaldırım ve çevreyi temizlemek olmadığını ve çocuklara, insanlara dokunmanın daha anlamlı olduğunu düşündük. Engelli kesimden tutun da kadınlar, yaşlılar ve buradaki bu minik yüreklere kadar birçok kesimin elimizden geldiğince yüreklerine dokunmaya çalıştık. Gönül belediyeciliği yapmaya çalıştık. Gönüllere dokunarak devletimizin şefkatini, güler yüzünü ve merhametini çocukların anlamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Şimdi hepsi bayrağını, milletini, devletini seven çocuklar olarak yetişiyorlar" açıklamasında bulundu.

van müzik eğitimi

van müzik eğitimi

Van'da gezilecek yerler nerelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Van'da gezilecek yerler nerelerdir?
Bursalı bir fotoğrafçı evinde flamingo besliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bursalı bir fotoğrafçı evinde flamingo besliyor!
Adana'daki tarihi konak mutfak müzesi olacak

İLİŞKİLİ HABER

Adana'daki tarihi konak mutfak müzesi olacak

BİR YORUM YAPIN 0