Ünlü yazar Şule Yüksel Şenler yoğun bakımda!

1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarıyla tüm Türkiye'nin tanıdığı Şule Yüksel Şenler'in solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle İstanbul'da özel bir hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

İslami kadın hareketliliği ile bir döneme damgasını vuran ve Türkiye çapında verdiği konferanslarla başörtülü genç kadınlar arasında rol model olan ünlü yazar Şule Yüksel Şenler, İstanbul'da özel bir hastanede yoğun bakım ünitesinde yatıyor. Şenler'in sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Durumunun ciddi olması nedeniyle doktorların kimsenin ziyaret etmesine izin vermediği Şule Yüksel Şenler'in sağlık durumunu Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yakından takip ediyor. 

Şule Yüksel Şenler

Şule Yüksel Şenler

ŞULE YÜKSEL ŞENLER KİMDİR?

21 yaşında iken Kadın Gazetesi'nde “Duyuşlar" köşesinde yazarak kendini tanıtan sonra Gökhan Evliyaoğlu ve Peyami Safa gibi dönemin ünlü yazarlarının da içinde bulunduğu Yeni İstanbul gazetesinin gençlik köşesinde yazarlık hayatı Bediüzzaman Said Nursi'nin yarı tefsir mahiyetindeki önemli eseri Risâle-i Nûr ile tanışması, yazarın hayatında bir dönüm noktası oldu.  İslamiyet yolunda doğru bildiklerinden ödün vermeyerek Müslüman kadınların sesi olan Şenler, inançlarını özgürce yaşamak isteyen tüm kadınların rol modeli haline geldi. 

Düşüncelerini roman yazarak da halka ulaştırmayı başaran Şenler, “Huzur Sokağı" adlı eseri bugüne kadar 1 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak adeta milyonların sesi oldu. Eser aynı zamanda 1970 yılında “Birleşen Yollar" adıyla yönetmen Yücel Çakmaklı tarafından filme çekildi. 

Canan Karatay çiğ süt tüketenlere uyarı!

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay çiğ süt tüketenlere uyarı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

sadettin 5 yıl önce

rabbim şifalar versin

Toplam 2 beğeni

Turan ŞENGÜL 5 yıl önce

Şule Yüksel Şenlere Rabbim Eyyub as mıa verdiği şifa imiyle şifalar nasip etsin bu güzel bacımız cumhuriyet dönemimizin ilk islami mücahidelerindendir bizler onu yazmış olduğu o güzel eserlerle büyüdük Allahın yolunda çok çile çekmiş hapis yatmış ama davasından taviz vermeden yürümüş büyük dava bacılarımızdandır ona çok minnattrarım

Toplam 5 beğeni

mermus 5 yıl önce

geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.başörtüsü mücadelesinin sembol ismi ve islamcı kadın yazarların duayeni ve ilham kaynağıdır.

Toplam 11 beğeni