256 yıl yaşayan adamın şok edici sırrı

Uzun yaşamının sırrı ve uzun yaşamanın yolları şeklinde birçok konu çokça aratılıp merak konusu oluyor. Sağlıklı beslenmek, stresten uzak kalmak en çok önerilen noktalar. Fakat biz size çok başka bir şeyden bahsedeceğiz. 256 yaşında ölen bir adamın uzun yaşama sırlarından. New York Times dergisine bile makale konusu olan yaşamıyla Li, sizi oldukça şaşırtacak.

Kim uzun yaşamak istemez ki? Hele ki uzun yaşayıp bir de hep sağlıklı kalmak. Sizi, bunu başarabilmiş birisiyle tanıştırmak istiyoruz. Çin'in Szechuan eyaletinde dünyaya geldiğinde takvimler 1677 yılını gösteren Çinli Li. Ona göre bu yıl 1736'dır. 256 yıl süren ömründe 23 kez evlenen ve 200 kadar çocuğun babası olan Li, University of Chengdu'da Profesör olan Wu Chung-chieh'in araştırmaları sonucunda günümüze kazandırılmış bir figür.


Profesörün Çin Hükümetinin kayıtlarından yararlanarak yaptığı çalışmalara göre, 1827'de kendisinin 150.yıl doğum günü kutlandığı biliniyor. 1928 yılında New York Times muhabirinin yaptığı mülakata göre; yaşlı adamın komşularından olan pek çok yaşlı kişi büyük babalarının çocukluklarından beri Li'yi tanımakta ve çocuklukları sırasında Li'nin yetişkin biri olduğu da biliniyor.

Çinli Li

Çinli Li

Aynı zamanda bir herbalist olan Li, asker kimliğiyle de dikkat çekiyordu. Herbalistlik; bitki ile uğraşma mesleğidir. Bu kadar uzun süre yaşamasının bir sırrı olduğunu söyleyen Li'nin kastettiği bu sır, yıllar sonra ortaya çıkmayı başardı. 

New York Times mülakatı

New York Times mülakatı


O, bu kadar uzun yaşamasındaki sırrı 4 koşula bağlıyor:
+ Dingin zihin
+ Kaplumbağa gibi oturmak
+ Bir güvercin gibi neşeli yürümek
+ Bir köpek gibi uyumak

Benzetmeleri değişik görülse de söylemek istediği şey net; nefes teknikleriyle birlikte sakin ve dingin bir yaşam. Stresten uzak kalmak.
*Bu konuşma 15 Mayıs 1933 tarihinde Time'ın "Tortoise-Pigeon-Dog" başlıklı makalesinde yer almıştır.

Sen Anlat Karadeniz bu hafta yayınlanmayacak! Dizi final mi yapıyor

İLİŞKİLİ HABER

Sen Anlat Karadeniz bu hafta yayınlanmayacak! Dizi final mi yapıyor
Tamer Karadağlı'dan yıllar sonra gelen Asmalı Konak itirafı

İLİŞKİLİ HABER

Tamer Karadağlı'dan yıllar sonra gelen Asmalı Konak itirafı

BİR YORUM YAPIN 10

vay be arkadaş 5 yıl önce

böle yaşayıp pörsümüş turşu gbi olacağıma genç ve yakışıklı ölüm daha iyi sonunda yene ölcek en iyiis gencken ölmek çekmeden çekdirmeden

Toplam 4 beğeni

Ben memur değilim 5 yıl önce

256 yıl yaşamış ne olmuş hayatın ilk 30 yılı yaşadın yaşadın gerisi terane

Toplam 8 beğeni

emin 5 yıl önce

biz Müslümanlar ise dualarımızda hep "Cenabı Allah elden ayaktan düşürmesin,kimseye muhtaç etmesin,2 gün yatak 3.gün toprak"deriz

Toplam 9 beğeni

mesutto 5 yıl önce

adam resmen dunyaya kazık kakmıs

Toplam 8 beğeni

Denklem 5 yıl önce

Ölüm bile nimettir..... Hayırlısı var şerlisi var....

Toplam 12 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun