Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 300 bin kişiyle teravih namazı kılacağız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1 Haziran’da İstanbul Yenikapı’da 300 binin üzerinde vatandaş ile birlikte açık havada teravih namazı kılacaklarını açıkladı. İşte, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın yaptığı o açıklamaların detayları...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlık binasında basın mensupları için bir iftar yemeği verdi. İftar yemeğinin ardından konuşmasına Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Erbaş, Ramazan ayını en iyi tarif eden ifadenin 'mektep' olduğu açıklamasında bulundu. Erbaş, aynı zamanda basın mensuplarının cevaplarını da yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,"Ramazan mektebi bizi Kur’an ile eğitir. Kur’an ile aydınlanan benlikler her türlü bencillikten kurtulur. Kur’an ile buluşan zihinler her türlü yanlıştan uzaklaşır, arınır. Genel olarak lüzumsuz tartışmalardan uzak, sükunet ve sekinet ile bir Ramazan yaşıyor olmamızdan memnuniyet duyuyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her Ramazan ayını, özellikle irşat için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Ramazan ayında infak, zekât, paylaşma ve yardımlaşma konularını yoğun olarak ele alıyoruz. Zira paylaştıkça bereket artacaktır. İyilikleri çoğalttığımızda kötülükler azalacaktır. Bugün dünyanın en büyük sorunu, bir tarafta milyonlarca insan açlık, yoksunluk ve yoksulluğun pençesinde kıvranırken, diğer yanda devasa servetler içinde, duyarsız, şımarık ve azgın toplulukların varlığıdır. İnfak, zekât gibi ibadetlere dair çalışmalarımız artarak devam edecektir. Gösterdikleri ilgi ve hassasiyet için aziz milletimize teşekkür ediyorum" açıklamasında bulunurken aynı zamanda Müslüman kardeşlerimize açık havada teravih namazını kılma çağrısında bulundu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'IN VİDEOSU;

BİR YORUM YAPIN 0