Ayder'in sembolü haline gelen salıncaklar kaldırılıyor!

Rize'nin favori turizm merkezi Ayder Yaylası'nda her geçen gün sayıları artan salıncaklar, oluşturduğu görüntü kirliliği oluşturmasına ilişkin tartışma başlamıştı. İşte, haberin ayrıntıları...

Çamlıhemşin ilçesinde, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 'turizm merkezi' ilan edilen Ayder Yaylası; 1994'te milli park, 1998'de ise doğal sit alanı ilan edilerek, korumaya altına alındı. Rize'nin favori turizm merkezi Ayder Yaylası'nda manzara eşliğinde turistler tarafından üzerinde selfie çekinilen salıncaklar artık kaldırılıyor. Kaldırılmanın sebebi ise görüntü kirliliği olduğu gerekçe olarak görüldü.

Ayder Yaylası

Ayder Yaylası

Rize Valisi Kemal Çeber,"Kısa sürede yaylanın düz alanı için kamulaştırma süreci başlayacak. Vatandaş 'Burası benim arazim ve salıncaklarla geçiniyorum' diyor, haklı olarak. Biz de karşılığını vererek, devlet olarak onları alacağız. Salıncaklara yoğun talep olduğu söyleniyor. Yayla da uygun. Bu işin yapılabileceğinin düşünüldüğü yerler olursa tespit edip üçerli, dörderli, ikişerli olarak belirlenen yerlere salıncaklar konulabilir. Yaylada 'festival alanı' diye nitelendirilen alanda insanların 'Salıncaklar nedeniyle zemindeki yeşili göremez olduk' dediği o alanda salıncaklara müsaade etmeyeceğiz“açıklamasında bulundu.

Salıncaklardan şikayetçi olunmasının bir diğer nedeni ise rahatça yaylada horon oynanmaması olarak da biliniyor.

Arapapıştı Kanyonu'na nasıl gidilir? Nerededir?

İLİŞKİLİ HABER

Arapapıştı Kanyonu'na nasıl gidilir? Nerededir?
İstanbul Avrupa yakasında nerede mangal yakılır?

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul Avrupa yakasında nerede mangal yakılır?

BİR YORUM YAPIN 0