Meva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi Kuran'da geçiyor mu?

Kökeni Arapçadan gelen Meva ismi ülkemizde son yıllarda en çok tercih edilen isimler arasında. Söylemesi kolay ve kibar bir isim olan Meva'yı doğacak bebeğinize koymayı düşünüyorsanız mutlaka anlamını da öğrenmek isteyeceksiniz. Bu içeriğimizde Meva ne demek? Meva isminin anlamı nedir? Meva ismi Kuran'da geçiyor mu? sorularının yanıtını bulabilirsiniz.

Doğacak bebeğe isim koymak anne ve babalar için oldukça zor geçen bir süreç. Anlamının güzel, daha önce duyulmamış olması ve  özellikle de Kur'an-ı Kerim'de geçmesini isteyen anne ve babalar doğacak kız bebeklerine Meva ismini koyabilirler. Özellikle son bir kaç yıl içerisinde çok fazla tercih edilen Meva ismi anlamının güzel olduğu kadar Kuran'da da geçiyor. 

Karla ne demek ve Karla isminin anlamı nedir? Karla ismi KuranİLİŞKİLİ HABERKarla ne demek ve Karla isminin anlamı nedir? Karla ismi Kuran'da geçer mi?

MEVA İSMİ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Meva ismi anlamı sığınacak yer anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı mesken ve yurt anlamlarını da taşımaktadır. TDK sözlüğünde yer almayan Meva isminin kökeni Arapça'dır. Türkiye'de 2.662 kişide olan Meva isminden İstanbul'da 243 tane bulunmaktadır. 4 harfli olmasıyla kolay söylenebilen Meva ismi, Cennet’in adı. Yeşil zebercetten CENNETÜL MEVA. 

Alya ne demek ve Alya isminin anlamı nedir? Alya ismi KurİLİŞKİLİ HABERAlya ne demek ve Alya isminin anlamı nedir? Alya ismi Kur'an'da geçiyor mu?

MEVA İSMİ KURAN'DA GEÇER Mİ? GEÇİYORSA NEREDE?

Kuranı Kerim’de Meva adı iki farklı yerde geçer. Secde suresinin 19. ayetine ve Necm suresinin 15. ayetine bakabilirsiniz.

MEVA İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

  • Neva: Alaturka müzikte bir makam adı.
  • Mela: İtalyanca “elma” 
  • Maya: Asıl, öz, kendi
  • Sevi: Aşırı sevgi ve bağlılık duygusu,
  • Menal: Yetiştirme, nâil olma, 
Ebrar isminin anlamı nedir? Ebrar Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Ebrar isminin anlamı nedir? Ebrar Kuran'da geçiyor mu?
Buse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Buse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse Kuran'da geçiyor mu?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 14

Yasemin 1 yıl önce

Benim kızımın ismide Reyyan Meva

Ramazan Yörük 2 yıl önce

Hatice meva koydum kızımın ismini

Toplam 1 beğeni

Meva 2 yıl önce

nadir mi

Sümeyye Erdoğan 2 yıl önce

Benim'de bir kız torunum oldu adını ''Derin Meva ''koydum .. Rabbim hayırlı evlat eylesin cümlesini içinde de benim kuzumu

Toplam 1 beğeni

Mevanın kuzeni 3 yıl önce

Meva ismi çok güzel bir isimdir ayrıca mevalar tatlı olur çok farklı bir isimdir ortalığa renk saçar şöyle düşünün bir ortama girdiniz ve hep bilinen isim var sizin isminiz ise meva çok begenir herkes çünkü begenilicek bir isim meva

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun