Abha'da neler yapılır? Suudi Arabistan'da gezilecek yerler

Asir bölgesinde yer alan Abha, Suudi Arabistan'ın en çok beğenilen, gözde şehridir. Abha Bölgesel Havalimanı, şehir merkezinden 24 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Hava yoluyla oldukça rahat ulaşıma sahip olan bu şehirde, ne yapılır? Abha'da gezilecek yerler nerelerdir? İşte, tüm ayrıntısıyla Abha...

Suudi Arabistan denilince akla gelen şehirlerden biridir; Abha. Uçak ile İstanbul'dan yaklaşık 6 saat sürmekte ve Medine, Riyad, Cidde, Amman gibi şehirlerden aktarma yapılmaktadır.. Abha Bölgesel Havalimanı’ndan şehir merkezine gidebilmek için birkaç transfer seçeneği bulunmaktadır. Peki, Abha'nın meşhur yiyecekleri nelerdir? Abha'da nerelerde gezilir?  Abha'da neler yapılır? Bu şahane şehrin özellikleri hakkındaki bilgilere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Suudi Arabistan Abha

Suudi Arabistan Abha

ABHA'DA NE YEMELİYİM?

Genellikle et, pirinç ve hamur işinin yendiği Abha'da, hint yemekleri ve fast food tercihleri de oldukça yaygındır. Suudi Arabistan'a gidenler için özel yemek listemizi hazırladık...

Al Kabsa

Al Kabsa

Al Kabsa; uzun taneli pirinç, tavuk, sebze ve baharattan yapılan bir yemektir.Tatmayı ihmal etmeyiniz.

Matazeez

Matazeez

Hazırlanışı 20 dakika kadar süren ünlü Matazeez yemeği içeriğinde; karnabahar, havuç, patlıcan, kabak, bal kabağı ve et (tavuk,balık veya kırmızı et) kullanılmaktadır. Bol vitaminli bu etli sebzeli yemeğin tadına bakmayı ihmal etmeyin.

Mutabbaq

Mutabbaq

Mutabbaq, içi kuru soğan, domates ile kavrulmuş kıymayla doldurulan yufka, sac üzerinde pişirilerek yapılır.

Masoob

Masoob

Bu şahane yemeklerin üzerine harika bir tatlı yemeğe hazırsanız, sizlere Masoob'u öneriyoruz. Muz, şeker, tarçın, kuru üzüm, bal, badem gibi malzemeler içeren bir çeşit tatlıdır. 

ABHA'DA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Çamur ve Taş Evler

Çamur ve Taş Evler

Çamur ve taş evler şehrin eski mimarisini yansıtmaktadır. Eski çamur ve taş evler dikey sıralarda inşa edilmiştir ve üç kattan fazla katı bulunmamaktadır. Duvarlar ısıyı içeriye almayacak kadar kalındır. Geceleri ise çölün serin havasını hissedebilirsiniz.

Shadda Sarayı

Shadda Sarayı

Shada Sarayı 1927 yılında inşa edilmiştir. Günümüzde müze olarak hizmet veren saray eski ev aletleri, madeni paralar, birkaç el yazması ve Abha'daki eski yaşamın fotoğraflarını sergilemektedir.

Jabal Al Sooda

Jabal Al Sooda

Suudi Arabistan'daki en yüksek zirve 3,3 km yükseklikte bulunan Jabal Al-Sooda’dır. Şehrin ve çevresinin nefes kesen manzarası için burası çok elverişli bir yerdir. Kara Dağ aynı zamanda Asir Festivali sırasında, yamaç paraşütü müsabakalarının yapıldığı yer olmakla beraberinde, yerli yabancı aksiyon tutkunlarını beklemektedir. Suudi Arabistan'a en yakın yerlerden biri olan Cidde'de ailecek muhteşem bir konaklama yapabilirsiniz. 

Asir Milli Park

Asir Milli Park

1976 yılında kurulan 450.000 hektarlık Asir Millî Parkı, Abha'nın en ilgi çeken merkezlerinden biridir. Suudi Arabistan'ın en yüksek dağı olan Jabal Soodah'a ev sahipliği yapmaktadır. Görülmeye değer El Habala Vadisi'ne de uğramayı ihmal etmeyin.

Abha Salı Pazarı

Abha Salı Pazarı

Turistlerin ve yerli halkın ilgisini çeken pazarlardan bir tanesi, Salı Pazarı'dır. Pazarda çoğunlukla yerel ürünler, baharatlar ve giysiler satılmaktadır. Her Salı kurulan bu pazarı kaçırmayın.

BİR YORUM YAPIN 1

ismail hakki efendi 4 yıl önce

sadi arabistana gittim ve gördum inanin dunyada gidecek bir ulke var oda turkiyedir yemek bizde misafir lik bizde ne dersen var insanlik bizde temizlik bizde en temis islami yasiyan biz turklerdir 52 yildir yurt disindayim ulkemiz cennettir

Toplam 4 beğeni