Aras ne demek? Aras isminin anlamı nedir? Aras ismi Kuran'da geçiyor mu?

Günümüzde çok fazla tercih edilen Aras ismi erkeklere konulan bir isimdir. Anne ve baba adayları doğacak çocuklarına isim araştırması yaparken, Aras isminin anlamını merak ediyorlar. Peki Aras isminin anlamı nedir? Aras ismi Kuran'da geçiyor mu? İşte soruların yanıtı:

Her dönem popüler olan isimlerden biri olan Aras ismini bebeğine vermek isteyenler internette " Aras isminin anlamı ne?” sorusunun cevabını araştırıyor. Türkçe kökenli bir isim olan Aras, ülkemizde 5400 kişide bulunuyor. Kendisininmiş gibi sahip çıkılan manasına gelen Aras, Tıp dilinde bir hastalık adı. Öte yandan Aras, Doğu Anadolu'dan Hazar Denizi'ne kadar dökülen ırmağın adıdır. TDK'da anlamı yer almayan Aras ismi, "Kalın Yün, At kılı" anlamlarına gelmektedir.

ARAS İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Aras ismi Türkçe kökenli bir isim olduğu için Kur'an-ı Kerim'de yer almaz. Ancak ismin kullanımına dair herhangi bir sakıncaya da yer verilmemiştir.

ARAS İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Arbaş: Sarışın, mavi gözlü kimse.

Arca: Namuslu.

Ardıç: Servigillerden, güzel kokulu yapraklarını kışın da dökmeyen, yuvarlak kara yemişleri ilaç olarak kullanılan bir ağaççık.

Kuaförde ağda yaptırmak günah mı? (Özel bölge) Bikini bölgesine lazer epilasyon caiz mi?

İLİŞKİLİ HABER

Kuaförde ağda yaptırmak günah mı? (Özel bölge) Bikini bölgesine lazer epilasyon caiz mi?
Priv ne demek? Instagram’da priv hesap ne demek?

İLİŞKİLİ HABER

Priv ne demek? Instagram’da priv hesap ne demek?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0