Kuaförde ağda yaptırmak günah mı? (Özel bölge) Bikini bölgesine lazer epilasyon caiz mi?

Kuaförde ya da güzellik salonlarında özel bölgeye yaptırılan ağda ve lazer epilasyon uygulamalarının dinen sakıncası olup olmadığını sizler için araştırdık. Peki kuaförde ağda yaptırmak günah mı? Lazer epilasyon bikini bölgesine yaptırılabilir mi? Kadındaki avret yerleri...

Günümüzde kimi kadın zahmetsizce temizlenmek maksadıyla, kimisi de korktuğundan dolayı kendi kendine ağda yapamadığı için soluğu güzellik merkezinde alır. Niyet her ne kadar pürüzsüz ve temiz bir vücut bakımını gerçekleştirmek kadar masum olsa da kadının kadında bakması haram olan avret yerlerini görmesi ile işin boyutu değişir. Kadının erkekte ya da erkeğin yabancı kadında bakması haram olan yerler olduğu gibi kadının kadında da görmesi dinimizce kesin olarak haram bölgeler vardır. Kadınlarda göbek ile diz kapağı arasındaki yer ''Avreti Galiza'' olarak geçer. Bir kadının diğer kadında tıbbi nedenler olmaksızın avret mahaline bakması haramdır. Öyle ki hadis-i şerifte Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), şöyle buyurmuştur: “Allah (avret yerine) bakana da, baktırana da lanet etti/etsin.” (Kenzu’l-Ummal, h.no:19162).

TIKLA OKU: KAŞ ALDIRMAK CAİZ Mİ? KAŞ ORTASI ALINABİLİR Mİ?

ANNE İLE KIZIN MAHREMİYET SINIRLARI NERESİ?

Anne kız ilişkisi! Anne kızın avret yerine bakabilir mi

Anne kız ilişkisi! Anne kızın avret yerine bakabilir mi

Kendisini doğuran annesi bile olsa kişi kızının mahrem yerlerine bakamaz. Mahrem yerleri dediğimiz yer; diz kapağı ile göbek arasıdır. Harama bakmanın günah olduğu hususu, Kur’an-ı Kerim ile sabittir.

Bu nedenle, bu zaman için yeni bir hüküm koymak gibi bir durumumuz yoktur.

TIKLA OKU: TAKMA KİRPİK SU GEÇİRİR Mİ? İPEK KİRPİK CAİZ Mİ?

KUAFÖRDE AĞDA YAPTIRMAK GÜNAH MI?

Temizlenme amacıyla bile olsa kuaföre giderek özel bölge (bikini bölgesi, genital bölge) ye ağda ya da lazer epilasyon uygulamak günahtır. Kadın arzu hissetsin ya da hissetmesin diğer kadının diz kapağı ile göbek arasına bakması haramdır. Kadınlar arasında iken bile diz kapağının yukarısını göstermek sakıncalıdır, bu bölgeleri korumak farzdır. İster ağda ister epilasyon uygulaması olsun bu bölgelerin hastalık dışında bir başkasına açılmaması gerekir.

Özel bölgelerin dışında lazer epilasyon yaptırmak günah değildir.

kuaförde ağda yaptırmak günah mı

kuaförde ağda yaptırmak günah mı

TEMİZLİK İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİF: Âişe (r.a) rivayetlerine göre Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu:

"On şey fıtrat gereğidir: Bıyıkları kırpmak, sakal bırakmak, misvak kullanmak, burna su çekmek, tırnakları kesmek, parmak boğumlarını temizlemek, koltuk altı kıllarını gidermek, apış arasını temizlemek, istinca yapmak.."

Râvî "onuncuyu unuttum; ancak onun da mazmaza (ağıza su vermek) olması muhtemeldir" dedi. (Müslim, Tahâret 56)

Aras ne demek? Aras isminin anlamı nedir? Aras ismi Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Aras ne demek? Aras isminin anlamı nedir? Aras ismi Kuran'da geçiyor mu?
Eğlencesine oynanan oyunun hükmü! Tavla, satranç ve okey oynamak haram mı?

İLİŞKİLİ HABER

Eğlencesine oynanan oyunun hükmü! Tavla, satranç ve okey oynamak haram mı?

BİR YORUM YAPIN 2

Belinay 1 yıl önce

O kadar saçma ki insanlar bu işin uzmanlığını alıyor, temizlik imandan gelir ve lazer gibi makinalar kişinin kendisi tarafından kesinlikle kullanılamaz, uzmanlık isteyen bir iştir. O zaman her bakımlı temiz kadın uzman olsun öyle alsın kendi kılını öyle mi? Saçmalık

Toplam 2 beğeni

Ecrin 1 yıl önce

ARKADAŞLAR BEN KUAFÖRDE AĞDA YAPTIRIYORUM HER YERİMİ DİN HOCASINA SORDUM GÜNAH DEDİ ANNEME SORDUM Birşey olmaz diyor Ne yapmalıyım?