Kaş aldırmak günah mı? Kaşın ortasını almak caiz mi? Kaş toparlama ve inceltme

Kaşlarının uzunluğundan ve gürlüğünden rahatsız olan kadınların cevabını sıklıkla aradığı sorulardan birisi de kaş aldırmanın dinimizce caiz olup olmadığıdır. Tıbbi bir rahatsızlık olmadığı müddetçe kesin olarak yasaklanan kaş aldırma durumunun lanetlenmeye kadar gidilebileceği bilinmektedir. Peki kadınlarda kaş aldırma ölçüsü nedir? Kaş aldırmak günah mı? Kaş toparlama ve inceltme...

Evreni ve evrendeki tüm varlıkları kuşatan Allah (c.c), kullarının hepsini ayrı bir güzellikte yaratmıştır. Dünyaya gelindiği andan itibaren sahip olunan bu özellikleri ve güzellikleri koruyup, şükretmek ve Allah'ın verdiği kadarına tam bir teslimiyet halinde razı olmak kulluğun derecesi ve işaretidir. Fiziksel görünümüne önem veren kadın ve erkeklerin bu konu ile ilgili merak ettikleri şeylerden birisi kaş aldırma gibi bazı estetiksel uygulamaların dinimizce uygun olup olmadığıdır. Allah'ın yarattığı şekil ve sureti, sırf güzel görünmek için bozmak isteyen kimseler farkında olmadan günaha girebilmektedir. Bu nedenle zaruri bir durum yoksa vücutta değişimler yapmaya gitmemek gerekir. 

Kirpik lifting nedir, caiz mi? Kirpik lifting su geçiriyor mu? Takma kirpik..İLİŞKİLİ HABERKirpik lifting nedir, caiz mi? Kirpik lifting su geçiriyor mu? Takma kirpik..

KAŞ ALDIRMAK GÜNAH MI? KAŞ ALDIRAN KADIN LANETLENİR Mİ?

Kaş aldırmak günah mı? Kaşın ortasını aldırmak caiz mi?

Kaş aldırmak günah mı? Kaşın ortasını aldırmak caiz mi?

Beden üzerinde uygulanabilecek değişimleri yasaklayan Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV),  başına ek saç takana, dövme yapana ve yaptırana, hoş görünmesi için dişini inceltip seyrekleştirene, kaş ve kirpiklerini koparan kadınlara, Allah'ın yarattıklarının dışına çıktıkları için ilahi rahmetten uzak kalmış olacaklarını söylemiş ve ikazda bulunmuştur.

HADİS-İ ŞERİF: ''Kaşlarını cımbız veya başka bir âletle alanlar, yüzlerine güzellik vermek için yanaklarını çizerek Allah’ın kendilerine verdiği şekli değiştirenler lânetlenmiştir.'' (Buharî)

Konuyla ilgili İslam alimlerinin belirttikleri görüşe göre, kadın ve erkeklerde keyfi olduğu sürece kaş aldırmak günah olarak sayılır ve devamında ise o kişinin lanetlenmesi söz konusu olabildiği öne sürülmektedir. Bu durumu kanıtlayan en belirgin hadis-i şerif ise şöyledir:

"Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin." (Buhari, 'Libas', 84; Müslim, 'Libas', 120)

Saç dökülmesi tedavisinde saç ektirmek caiz mi? Protez saç nedir? Protez saç gusle engel miİLİŞKİLİ HABERSaç dökülmesi tedavisinde saç ektirmek caiz mi? Protez saç nedir? Protez saç gusle engel mi

KALIN KAŞLARI ALDIRMAK CAİZ Mİ? KAŞ ALDIRMAK NEDEN HARAM?

Kalın kaşları aldırmak caiz midir?

Kalın kaşları aldırmak caiz midir?

Genetik olarak ya da çeşitli etkenlere bağlı olarak çok kalın kaşları olan bir kişinin kaşlarından dolayı görmesi sıkıntı veriyorsa ya da tıbbi sakıncalı duruma neden olan kaşlara müdahale edilebilir. Yüze bakıldığında erkeği ve kadını teşhir eden ilk yapıdan oluşan kaşların birbirleriyle buluşacak kadar kalın ya da büyük olması ufak oynamaların yapılabileceği konusunda müsaadeler sağlamaktadır.

İki kaşın tam ortada birleşik gibi durmasına benzer kalın kaş görünümünün düzelmesi için oynamalar yapılabilir. Bunun dışında dinimizde kaş aldırmaya dair ruhsat yoktur.

KAŞIN ORTASINI ALDIRMAK CAİZ Mİ?

Kaşın ortasını aldırma

Kaşın ortasını aldırma

Yüz bölgesinde keskin bakışlara sahip olmak için etkili odluğu düşünülen iki kaşın ortasında boşluk görünmeyecek gibi saç kadar uzamış ve şahsiyeti etkileyecek durumdaysa bu bir özür sayılabilir. Bu bir rahatsızlık olduğu için tedavi edilmesi uygundur fakat sadece güzelleşmek maksadıyla kaş toparlama, inceltme, aldırma ve daraltma gibi uygulamalar yasaktır.

Fal baktırmak günah mı? Eğlencesine bakılan kahve falının hükmü nedir? 40 gün namazın...

İLİŞKİLİ HABER

Fal baktırmak günah mı? Eğlencesine bakılan kahve falının hükmü nedir? 40 gün namazın...
El, saç ve sakala kına yakmak sünnet mi? Hint kınası su geçirir mi?

İLİŞKİLİ HABER

El, saç ve sakala kına yakmak sünnet mi? Hint kınası su geçirir mi?

BİR YORUM YAPIN 10

Heci Yusuf 2 yıl önce

Selamün aleyküm

Jfifkcckn 2 yıl önce

Bir şey sorabilir miyim benim kaşım tek kaş ben ortasını alıyorum ama kalbim alma diyor ben de beni kötü gösterdiğim için alıyorum bana bir yol gösterir misiniz ne yapayım?

Toplam 4 beğeni

Halit 2 yıl önce

Kaş aldırmak (yolmak suretiyle)zikredilen hadisle yasaklanmıştır. Ancak anormal olan kaşların düzeltilmesi konusunda bir hadise rastlamadım. Bu konudaki fetva neye göre veriliyor bilmiyorum.

Llpjsh 2 yıl önce

Çok ilginç bir şekilde doğduğunda ümmetim , hayattayken ümmetim , ölürken ümmetim diyen bir peygamberdi diyorlar fakat bu peygamber neden ümmetine lanet etsin buna pek inanasım gelmedi açıkçası

Reis 3 yıl önce

Saçını da kesme o zaman

Toplam 13 beğeni

yolundayız 2 yıl önce

kuranda geçen bir şeyi yalanlayamassınız. açıp kıranı bir kere meal okuduğunuz kuran okuduğunuz yok. işinize gelmediği için yalan deyip kendinizi kandırıyorsunuz ama vakti gelince aaah o pişmanlıklar

Toplam 0 Beğeni

şafak 2 yıl önce

kuranda geçmeyen hiç bir şey islami delil değildir müslüman

Toplam 0 Beğeni

şafak 2 yıl önce

islamı kuranla değilde uydurulmuş hadislerle yaşayanlar Allahın söylemediklerini kendi uydurduklarını yayanlar asıl Allah şirke girdiğiniz için sizi lanetliyor Ali İmran suresi 78. ayet dinden de çıktınız tövbe edin ve kelimei şahadet getirin bir daha da uydurulmuş hadislere itibar etmeyin bir müslüman olarak sizi uyarıyorum.

Toplam 0 Beğeni

Müslüman 3 yıl önce

Sacla ne alakasi var cahil? Kaslar direkt yüzün simasini etkileyen killardir, süslenmek isteyen direkt kaslarini aldirir, yüzünü boyar. Uzun ya da kisa sac ayni sekilde direkt etki etmiyor. Islami delillere itibar etmiyorsan ne isin var?

Toplam 3 Beğeni

Alico 3 yıl önce

Bayanlarda saçlar goguslerini örtecek kadar uzun olması gerektiğini duymustum

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun