Kirpik lifting nedir, caiz mi? Kirpik lifting su geçiriyor mu? Takma kirpik..

Kadınlar arasında son derece popüler uygulamalardan biri olan ipek kirpik, kirpik lifting ve takma kirpik gibi güzellik işlemlerinin dinimizce bir sakıncası olup olmadığı en çok merak edilen konulardan biri. Din hassasiyeti olan kimselerin ekstra özen gösterdiği ama bir yandan da heves ettiği bu gibi uygulamalar hakkında bilinmesi gerekenler haberin detaylarında! İpek kirpik nedir, kirpik uygulamaları günah mı?

Kadınların 'güzelleşmek' adına yaptıkları kirpik lifting veya takma kirpikler, özellikle de sosyal medyadaki Instagram mecrasında popülerleşen uygulamalardan biridir. Allah (c.c.) kitabı olan Kuran-ı Kerim'deki Bakara Suresi, 195. ayetinde "Kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın." buyurarak biz kullarını uyarmaktadır. Yaratılanın dışına çıkıp kendi bedeninde değişikliklere yol açarak bıçak altında ameliyata yatmak isteyen kimselere hitap eden bir başka ayet-i kerimede ise "Onlara muhakkak emredeceğim de Allah'ın yarattıklarını değiştirecekler... Kim Allah'ı bırakarak şeytanı dost edinirse, şüphesiz, açıktan açığa büyük bir ziyana düşmüş demektir." şeklinde zikredilmektedir. Durum böyle olunca trend haline gelen bazı güzellik uygulamalarının dinimizce caiz olup olmadığı merak edilmeye başlandı. Kalıcı olmasa da uygulanabilecek bazı güzellik uygulamalarının gusul abdestine mani olup olmadığını sizler için araştırmaya çalıştık. Etkili bakışlara sahip olmak için yaptırılması istenen kirpik lifting ile takma kirpik işlemlerinin özellikleri haberin detaylarında:

KİRPİK LİFTİNG NEDİR? KİRPİK LİFTİNG UYGULAMASI SU GEÇİRİR Mİ?

Kirpik lifting su geçiriyor mu? Kirpik lifting nedir?

Kirpik lifting su geçiriyor mu? Kirpik lifting nedir?

Kıvrık ve kalkık kirpiklere sahip olmak için merak salınan kirpik lifting uygulaması için önce göze silikon pek yerleştirilir. Kirpikler yukarı doğru tek tek kaldırılarak yapıştırma işlemi uygulanır.Daha sonra yukarı kalkan kirpikler solüsyon işleminden geçirilir ve kıvrıklık sabitlenir. Mikro çubuklarla jel solüsyon sürülüp bekletildikten eşit dağılması önemlidir.

Ardından yeniden solüsyon sürülüp bekletildikten sonra kirpiklere renk veren solüsyon uygulanır. Keratin ile beraber ortalama 1 saat içerisinde kirpik liftingi işlemi sona erdirilir.

DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ İPEK KİRPİK NEDİR? İPEK KİRPİK NASIL YAPILIR?

İpek kirpik nedir? Kirpik perması

İpek kirpik nedir? Kirpik perması

Kirpiklerin uzun ve sık görünmesini sağlayan bu yöntemde üst göz kapağındaki gerçek kirpiklere tek tek yapıştırma uygulanır. Kirpikler bakıma göre 2-3 ayda tamamen dökülür. 

TAKMA KİRPİK NEDİR? TAKMA KİRPİK NASIL TAKILIR?

Takma kirpik nasıl takılır? Takma kirpik kullanımı

Takma kirpik nasıl takılır? Takma kirpik kullanımı

Kirpiklerin boyunu kontrol edip uzunluk varsa (kirpiklerini sadece gözlerin dış tarafında takmak istiyorsanız) takma kirpiği kesin. Kirpiğini yapıştırmak için takma kirpik yapıştırıcısını, takma kirpiğin şeridine uygulayın. Yapıştırıcının kirpik dibine yerleşmesi için, yapıştırıcıyı 1-2 dakika bekletin. Ardından cımbız kullanarak tam ortadan tutacağınız kirpiği, kirpik dibinin ortasına yerleştirin.

Cımbızla ilk iç sonra dış taraflarını oturtup parmağınızla gerektiği takdirde düzeltin.

ESTETİK CAİZ Mİ? GÜZELLİK UYGULAMALARI İLE İLGİLİ HADİSLER

Estetik günah mı?

Estetik günah mı?

İbn-i Mes’ûd (r.a)’ rivayetine göre, Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyurmuştur:

“Allah, dövme yapanlara, yaptıranlara, yüzlerdeki kılları alanlara, aldıranlara, güzelleşmek maksadıyla dişlerini törpüleyip aralarını ayıranlara, Allah’ın yarattığı şekli değiştirenlere lanet etsin.“ (Buhârî, Müslim, Tirmizî, Ebû Dâvûd, Neseî, İbn-i Mâce, Ahmed)

Bir başka hadis-i şerifte ise, “Allah, saç ekleyene, ekletene; ben yapana, yaptırana; dişlerinin başını inceltene, buna razı olana; yüzünden tüyleri aldırana, yüzündeki tüyler aldırıldığı takdirde buna rıza gösterene lanet etmiştir.“ (İbn-i Âbidîn, XV/401)

Göbeklitepe ve Şanlıurfa artık online olarak gezilebilecek!

İLİŞKİLİ HABER

Göbeklitepe ve Şanlıurfa artık online olarak gezilebilecek!

BİR YORUM YAPIN 1

nur 3 yıl önce

evde yapilan kirpik liftinin solusyonlarinda silikon bulunuyor mu ? abdest gecirme durumu icin soruyorum da. cok tesekkurler!

Toplam 4 beğeni