Göbeklitepe ve Şanlıurfa artık online olarak gezilebilecek!

İnsanlık tarihinin bilinen en eski tapınaklarını barındıran Göbeklitepe ve Şanlıurfa artık online olarak çok kolay gezilebilecek. Oturduğunuz yerden Çok uzaklara gizemli bir gezinti yapabilirsiniz. İşte detaylar:

Mısır piramitlerinden bile daha eski olan Göbekli tepe Şanlıurfa'ya 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. Göbeklitepe, 1995 yılında Alman bir arkelog ve Şanlıurfa müze müdürlüğü tarafından yapılan kazılar sayesinde ortaya çıkmıştır. 

Göbeklitepe, 4,5 metre yüksekliğinde ve çok ağır olan taşlardan yapılmış "T" şeklinde yapılan yapıların bir düzen içerisinde dizilmesiyle oluşturulmuş devasa yapılardan. Yaklaşık 12 bin yıl öncesine dayanan bu devasa yapı artık online olarak da gezilebilecek. Ünlü yönetmen Ahmet Turgut Yazman'ın sesli anlatımı ile oluşturulan içerikleri evden dinleyip deneyimleyebilirsiniz.

Evden yaklaşık bir saatte bütün Göbeklitepe'yi gezmiş aynı zamanda Urfa'nın meşhur balıklı gölünü ve Arkeoloji müzesinde bulunan eserleri de görebilirsiniz. Rotada 24 durak bulunmakta. "T" biçiminde olan bu muhteşem eserleri Piri sesli seyahat uygulamasıyla kolaylıkla gezebiliyorsunuz.

Kirpik lifting nedir, caiz mi? Kirpik lifting su geçiriyor mu? Takma kirpik..

İLİŞKİLİ HABER

Kirpik lifting nedir, caiz mi? Kirpik lifting su geçiriyor mu? Takma kirpik..

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0