Polise hakaret eden Özbek Sanatçı Yulduz Usmanov'a ülkede büyük kriz çıkardı!

Özbek Devlet Sanatçısı Yıldız Usmanova, iki gün önce gerçekleştirdiği sosyal medya canlı yayını sırasında ülkesindeki polislere ve İçişleri Bakanlığı'na yönelik hakaretvari ifadeler kullandı. Ünlü sanatçının sözleri halkın da büyük tepkisini çekerken, tartışma ülke gündemine oturdu. İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

Özbekistan Haber Portalı Qalampır.uz'da yer alan haberdeki bilgilere göre; Türkiye'de de yakından tanınan, Özbekistan Devlet Sanatçısı Yulduz Usmanova, Sardoba patlamasının kurbanları için bir kişisel olarak bir bağış kampanyası düzenledi. Usmanova'nın başlattığı bu kampanya, Özbekistan devlet kurumları ve Kültür Bakanlığı'nın da bilgisi dahilindeydi. Ünlü sanatçı, sosyal medya hesabı üzerinden hayranlarını bu yardım kampanyasına katılmaya davet etti. Taşkent'in Mirzo Uluğbek ilçesinde ikamet eden Usmanova yardımların, para ve ürün olarak evinin olduğu bölgeye getirilmesini istedi.

Yardım çağrıları sonrası sanatçının evinin yakınındaki bölgede ciddi yoğunluk yaşanmaya başlanması sonrası Usmanova, 2 Mayıs tarihinde Instagram hesabından gerçekleştirdiği canlı yayında, yardım malzemelerini getiren arabaların geçişine izin verilmesi için ve yardımcı olunması için trafik polislerine çağrı yaptı. Yapılan bağışlar ve yardımların 3 Mayıs tarihinde ise zirveye ulaşması sonrası Usmonova'nın evinin bulunduğu mahalleye araba ile erişim imkansız hale geldi. Yaşanan bu kargaşa, Özbek sanatçı Yulduz Usmanova'yı çileden çıkardı.

Yulduz Usmonava

Yulduz Usmonava

Yaşanan bu kriz sonrası Usmanova, 2 gün önce sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınında, ülkesinin polislerine ve İçişleri Bakanlığı'na yönelik hakaretvari ifadeler kullandı. Ünlü sanatçının bu ifadeleri halkın da büyük tepkisini çekerek, ülkede büyük bir krize sebep oldu. Kültür Bakanlığı sanatçıya ihtar verdi. İçişleri Bakanlığı tarafından da konuyla alakalı bir soruşturma başlatıldı.

GERİ ADIM ATMAK DURUMUNDA KALAN USMANOVA'DAN İMALI ÖZÜR

Olayın ardından Yulduz Usmanava'dan bir özür açıklaması geldi. Usmanova açıklamasında, 'Sayın İçişleri Bakanlığı yetkilileri. Harika tatiller boyunca hepinize özür dilerim. Ama hepimizin hataları var. Ben bir kadınım, ama masumum, görmediğim şeylerden, kör gözlerimle konuşmuyorum. Konuştum çünkü gördüm. Gördüklerimden ve söylediklerim için özür dilerim.' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Shohruh Giyasov

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Shohruh Giyasov

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konu hakkında açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Shohruh Giyasov, Yulduz Usmanova'nın kolluk kuvvetlerinin onuruna doğrudan hakaret etmekten yasal olarak değerlendirileceğini ve Usmonova'nın bu davranışı sonrasında, zihinsel sağlığına yönelik şüpheyle yaklaştıklarını ifade etti. Giyasov,İçişleri Bakanlığı tarafından da konuyla alakalı bir soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Ülkede krizin mahkemeye taşınıp taşınmayacağı merak konusu oldu.

Ünlü sunucu Bekir Develi'den cenazelerde gerçekleşen densizliklere eleştiri

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü sunucu Bekir Develi'den cenazelerde gerçekleşen densizliklere eleştiri
Yeşilçam'ın usta yönetmeni Özer Kızıltan vefat etti!

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam'ın usta yönetmeni Özer Kızıltan vefat etti!

BİR YORUM YAPIN 16

Cibo 1 yıl önce

Devlet sanatçısı gerçeği konuşur yaza ve söyler hakaret etmez.

Toplam 1 beğeni

FME 3 yıl önce

Eleştiri başka,Devlet ve kolluk kuvvetlerine hiç bi şekilde hakaret edilemez,kimse hiç bi şekilde kendini devletten büyük ve üstün göremez en doğrusu da budur yanlış hareket özür dilenmiş,ama devlet kurumları soruşturma başlatabilir...

Toplam 1 beğeni

Saniya 3 yıl önce

Hiç sevmiyorum bu sanatçıyı. nerden geldiğini unutmasın eskiden kim edin Yulduz .

Toplam 5 beğeni

TuncTunc 3 yıl önce

Fark bizde yapildigi zaman ÖZGÜRLÜK ba$ka yerde yapildigi zaman CEZA..

Toplam 6 beğeni

Tekstilci Merter 3 yıl önce

ülkesinde rüşvetsiz iş yürümez gidin görün derim acı tecrübe konuşuyor

Toplam 11 beğeni

Habib 3 yıl önce

Sen kaç yıl önce yi konuşuyorsun şu an herşey çok güzel

Toplam 1 Beğeni

Ali 3 yıl önce

Doğru ama bu fikrinize bir özbek olarak çok üzüldüm

Toplam 4 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun