Arya ne demek? Arya isminin anlamı nedir? Arya ismi Kuran'da geçiyor mu?

Doğacak kız bebeklerine isim arayan anne ve babalar hem ismin farklı olması hem de Kuran'da geçmesine özen gösteriyor. Günümüzde ise kız bebeklere en çok verilen isimler arasında Arya yer alıyor. Peki Arya ne demek? Arya isminin anlamı nedir? Arya ismi Kuran'da geçiyor mu? işte sorunun cevabı:

Son yıllarda kullanılmaya başlanan modern isimler arasında Arya ismi yer alıyor. Arya isminin anlamını merak eden anne ve babalar için sorunun yanıtını araştırdık.  Türkiye’de 6.138 kişide bulunan Arya ismi, dünyaya gelecek çocukları için isim araştırırken son dönemde sık sık karşılarına çıkıyor.  Anlam olarak operadaki bir tür müzik eserini ifade eden Arya, Operada solist eşliğinde seslendirilen kısa bir müzik eseridir. Aynı zamanda denizcilikte de kullanılan bir sözcüktür.  M.Ö.1800'lü yıllarda İç Asya çevresinden Hindistan'a gelen bir topluluğa verilen Arya ismi şimdilerde oldukça popüler oldu.  İki farklı köken üzerinden gelmekte olan Arya, biri Hint diğeri ise Avrupa’dır. İlk tam olarak nereden geldiği bilmediği için bu iki köken sayılır. Farklı anlamları üzerinden hem isim hem de sözcük olarak anlam taşıyan adlardan biridir.

ARYA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Arapça kökenli olmayan Arya ismi Kur'an'da geçmemektedir.

ARYA İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Zerya: okyanus, büyük deniz

Sarya: Kadın süvari

Derya: Deniz, büyük nehir

Tuana ne demek? Tuana isminin anlamı nedir? Tuana ismi Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Tuana ne demek? Tuana isminin anlamı nedir? Tuana ismi Kuran'da geçiyor mu?
Medine isminin anlamı nedir? Medine ismi Kuran'da nerede geçiyor? Medine ne demek?

İLİŞKİLİ HABER

Medine isminin anlamı nedir? Medine ismi Kuran'da nerede geçiyor? Medine ne demek?
Vatka nedir? Yeni sezon vatkalı tişört modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Vatka nedir? Yeni sezon vatkalı tişört modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0