Ay tutulması nedir? 5 Haziran'da gerçekleşecek olan Ay tutulması saat kaçta izlenecek

5 Haziran Cuma günü gerçekleşecek gökyüzü olaylarından biri olan ay tutulması hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Ay'ın yaşadığı bu olay yaklaşık 1 saat sürer ancak dünyadan izleme olayı uzun süreli devam etmez. Yapılan araştırmalarda Ay tutulması yüksek bir enerji değişiminde neden olduğu ortaya çıkarılmıştır. Peki Ay tutulması nedir? Ay tutulması saat kaçta izlenecek?

Dünya'dan uzakta gökyüzünden gerçekleşen her hareket insan tarihi açısından oldukça önemli ve gizemli kalmıştır. Ancak gök bilimcilerle beraber bu gizem bir nebze olsun çözülmeye başladı. Ancak Kur'an-ı Kerim de bundan asırlar yıl önce bu tarz doğa olaylarıyla ilgili ayetler yer almaktadır. Bu da İslamcı araştırmacıları gökyüzünü araştırmaya sürüklemiştir. Ayetler ve gökyüzündeki hareketleri ele alarak araştırma yapanlar bazı hesaplamalar elde etti. Kozmik düzendeki bu kainatta kusursuz ilerleyişin hesaplamalarıyla ay ve güneşin tutulmaları da ortaya çıkarıldı. Özellikle kendi yörüngesinde dönen ayın her tamamlanma aşamasında dünyanın gölgesine girer. Işık kaynağı olmayan Ay Dünya'nın gölgesine girdiği anda kararmaya başlar. Bu da Ay tutulması olarak tabir edilir. Ay ışığını Güneş'ten alır. Güneş'in Ay üzerindeki Işık hareketleri Ay'ın şekillenmesine neden olur. Ancak bazı zamanlarda Ay hareket esnasında Dünya'nın gölgesine düştüğünden bahsedilen tutulma gerçekleşir. Bu esna da ise Dünya'dan gözle görülür bir doğa olayı yaşanır. 

ay tutulma aşamasında farklı renklerle görülecek

ay tutulma aşamasında farklı renklerle görülecek

AY TUTULUNCA NE OLACAK?

Ay tutulması gerçekleşmeden önde Ay, Güneşe en yakın konuma gelir. Bu da terste kalan açısının da Dünya'nın gölgesine denk gelir. Bu sırada Dünya'nın gölgesi ay üzerinde artıkça tutulma gerçekleşir. Güneş ışınları bu sırada Ay'dan Dünya'ya çarparken tutulma esnasında renklere neden olur. Güneş ışınlarının Dünya'ya çarpıp oradan Ay'a yansıması sırasında daha dik geldiği ilk saatlerde Sarı ve Turuncu rengini alır. Işınların dik açıdan daha yataya geçtiği sürece renklerde koyulaşma meydana gelir. Turuncu sonrası kırmızı daha sonra siyaha doğru giderken çıplak gözle siyah anı görülür. 5 Haziran Cuma akşamı saat 21:25'te tutulma başlayacak ilerleyen saatlerde ise Turbo Dolunay yani tam ay tutulması tamamlanacak. Bilimsel verilerde bu güçlü enerji değişimlerine neden olacağı ifade edilir. 

tutulma dünaynın gölgesine düşen ayın yansıyan güneş ışınlarıyla farklı renklerde görülmesiyle yaşanır

tutulma dünaynın gölgesine düşen ayın yansıyan güneş ışınlarıyla farklı renklerde görülmesiyle yaşanır

5 HAZİRAN'DAKİ AY TUTULMASININ ETKİLERİ...

Ay tutulmasından sonra 8 Haziran'da Süper Ay gerçekleşecek. Ay'ın hareketlerindeki olan değişim bir süre Güneş ve Dünya üzerinde farklı etkilere neden olacak. 5 gün boyunca devam edecek olan Ay'daki farklılık tekrardan düzene girecek. 

Tarkan'ın maskeli ve eldivenli paylaşımına rekor beğeni geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Tarkan'ın maskeli ve eldivenli paylaşımına rekor beğeni geldi!
Şafak Sezer'den müjdeli haber: Kolpaçino 4 geliyor

İLİŞKİLİ HABER

Şafak Sezer'den müjdeli haber: Kolpaçino 4 geliyor

BİR YORUM YAPIN 0