İstanbul'da gezilecek en güzel sergiler

İstanbul'un çeşitli yerlerinde bulunan birçok sergi ve müzeler sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi ve müzeleri merak eden sanatseverler için İstanbul'da bulunan sergi mekanlarını araştırdık. İşte detaylar:

İstanbul, sanat ve sanatçı açısından en fazla çeşitliliğe sahip şehirlerin başında yer almakta. Sanat galerisi, müzeler, sergiler ve birçok seçeneğin bir arada bulunması açısından çok güzel. İşte birbirinden güzel sergi mekanı listesi:

PERA MÜZESİ

Beyoğlu'nda yer alan Pera müzesi, yıllardır birçok sergiye ev sahipliği yapmakta. Harika bir mimariye sahip olan Pera müzesi, dünyanın her yerinden olan usta sanatçıların eserlerini bütün sanatseverlerle buluşturuyor. Müze'nin içinde yer alan birçok etkinlik, eğitim programları ve  eğlenceli eğitimlerle çocukların ve gençleri sanatla buluşturuyor. Müze'de bulunan sergilerden bazıları: Kahve molası, Osman Hamdi bey, Kesişen dünyalar, Anadolu ağırlık ve ölçüleri. Pera müzesini cuma günleri ücretsiz gezebilirsiniz. Aynı zamanda öğrenciler için çarşamba günü ücretsiz, diğer günlerse tam bilet 20 tl şeklindedir. 

BEŞ DUYUYA SESLENE SERGİ / BİRSEN CANBAZ

Kendine has üslubu ile sanatseverlerin beğenisini kazanan işlere imza atan Birsen Canbaz, yeni sergisi “O’lacak” ile İstanbul’da sanatseverlerle buluştu. Seramik sanatçısı Canbaz yeni kişisel sergisinde Şems-i Tebriz’inin satırlarından yola çıkıyor, onları kendi kelimeleriyle ve seramikle çoğaltıyor, devam ettiriyor.

Eserlerini sözlerle, renklerle, seslerle, kokularla harmanlayarak 5 duyuya hislerini fısıldayan ve aşka dair sıra dışı bir sergi deneyimi sunan Birsen Canbaz'ın Çukurcuma'daki atölyesinde bulunan kişisel sergisini ziyaret edebilirsiniz.

BORUSAN CONTEMPORARY

Borusan Contemporary, sergi, etkinlikler, konserler, eğitici aktiviteler her yaştan sanat severleri ağırlıyor. Çağdaş sanatın örneklerini bir araya getirip sanatseverlerle buluşturuyor. Perili Köşkte bulunan sergilerle ilgili tasarlanan hediyelik eşya dükkanı size mükemmel bir alışveriş imkanı sunmakta.

SALT BEYOĞLU

İstiklal caddesinde bulunan Salt Beyoğlu, küçük sergileri yanı sıra büyük sergileri de  sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Hemen her tarihten bir sergiyle karşılaşabileceğiniz en ünlü sergi mekanlarından biri. 

İSTANBUL MODERN SANAT MÜZESİ

İstanbul modern sana müzesi, 2004 yılında açılan Türkiye'nin ilk çağdaş sanat müzesi olarak biliniyor. Tophane'de bulunan bu müze, Ağırlıklı olarak resim ve fotoğraf koleksiyonlarından oluşmakta ve aynı zamanda sürekli ve kalıcı sergiler de yer almakta. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0