Yeni Hasankeyf'e nasıl gidilir? Hasankeyf'te gezilecek yerler...

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Hasankeyf tarihi kalıntılarıyla ülkemizde en çok görülmesi gereken yerlerden biridir. Baraj gölü havzasında yer alan tarihi eserler taşındıktan sonra yeni Hasankeyf'teki gezilecek yerleri sizler için derledik. İşte detaylar:

Batman'da bulunan Hasankeyf, Dicle nehrinin iki yakasını ayırdığı en eski yerleşim yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Binlerce mağarasıyla kayaların içine ovulmuş evleriyle Arapça 'da "Mağaralar şehri"  ya da "Kayalar kenti" anlamına gelen "Hısnı-ı keyfa" adıyla anılır. Osmanlılar tarafından yönetilmeye başlandıktan sonra Hısnıkeyf olarak adlandırılmış daha sonra da halk arasında zamanla "Hasankeyf" olarak adlandırılmıştır.

Baraj gölü havzasında bulunan Hasankeyf sular altında kalacağı için orada bulunan tarihi 7 eser, 3 kilometre mesafedeki 3 bin dekarlık alana taşındı. Yeni Hasankeyf yerleşkesine şu anda 750 konut ve 90’a yakın iş yeri yapıldı. Yeni Hasankeyf, oradaki bölgenin ve Orta Doğu’nun turizm açısından önemli turizm merkezi olacaktır.

Yeni Hasankeyf'e gitmek için öncelikle Batman'a uçak bileti almanız gerekmektedir. Otobüsle çok uzun sürdüğü için uçağı tercih etmek daha doğru olur. Hasankeyf Batman'a yaklaşık 37 km uzaklıktadır. Mardin Midyat üzerinden gitmek isterseniz Hasankeyf'e uzaklığı yaklaşık 44 km'dir.  Tarihi yapıların Yeni Hasankeyf'e taşınmasıyla birlikte bölgede tekne turları, kano ve su altı sporları da yapmak için hazırlıklar yapıldı. Bölge de aynı zamanda yamaç paraşütü hazırlıkları da yapılmaktadır. 

Ağlayan mağara: Hasankeyf'in sular altında kalmayan saklı güzelliklerinden biri ve aynı zamanda "Günfa" olarak da adlandırılıyor. Yüksek kayalıklar arasında gizli kalmış mağaranın kayalıklardan düşen damlaları ve doğal güzelliğiyle turistleri büyülüyor.

Ağlayan mağara

Ağlayan mağara

Tarihi Hasankeyf kalesi: Tekne turları başladıktan sonra kolayca yukarı kale bölümüne turistler gezebilecekler. Hasankeyf'in su altında kalmayan diğer güzellikleri arasında yer alan Şahap vadisi, şelalesi, Saha vadisi ve Atlıhan Hasankey'te turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden. 

Akasya Durağı'nın Zeyno'su Sitare Akbaş Altın Koza sahibi oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Akasya Durağı'nın Zeyno'su Sitare Akbaş Altın Koza sahibi oldu!
Dar odalı evler için yataklı koltuk modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

Dar odalı evler için yataklı koltuk modelleri 2020
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0