Büyükadaya nasıl gidilir? Büyükadada gezilecek yerler...

İstanbul'un en büyük adası olan aynı zamanda Prens adaları olarak bilinen Büyükada tarihi yapısı ve yemyeşil doğasıyla turistlerin en çok ilgisini çeken adalardan biri. İstanbul'daki şehir kalabalığından biraz uzaklaşmak isteyenler için hem yakın hem de kolaylıkla gezilebilecek bir yer. Büyükada'ya günübirlik nasıl gidilir merak edenler için araştırdık. İşte detaylar:

İstanbul'un en güzel yerlerinden biri olan Büyükada(Prens adaları) eski adıyla Prinkopis adaları efsane güzelliklerin yer aldığı ve turistlerin çok sık ziyaret ettiği yerlerin başında gelmektedir. Çam ağaçlarının muhteşem manzaralarında yer alan tarihi büyük ve görkemli köşklerin bir sıralandığı sokaklarında dolaşırken adeta kendinizden geçeceksiniz. Büyükada'nın eşsiz güzelliklerini bisiklet kiralayıp görebilir dilerseniz adaya yeni getirilen elektrikli faytonlarla adayı turlayabilirsiniz. Sahil boyu uzanan kafe ve restoranlarıyla yaz ve kış turistlerin ilgisini çekmektedir. Büyükada Saat kulesi ve adanın tarihi köşkleri ve sokaklar da bulunan çiçekleriyle muhteşem güzellikler sunuyor. Hafta sonları denize girmek isteyenler en çok tercih ettiği yerlerden biri Büyükada. Adada yer alan ormanlık alanlarda dilerseniz ailece piknik yapabilirsiniz.

BÜYÜKADA'YA NASIL GİDİLİR?

Büyükada'ya gitmek için; Eminönü'nden, Kadıköy'den Beşiktaş'tan, Bostancı ve Kartal’dan kalkan gemilerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Eminönü şehir hatları, Kadıköy’e de uğrayarak 1 saat 20 dk civarında süre bir yolculukla ve diğer adalara da uğrayarak 1,5 saat süren yolculukla Büyükada’ya varmaktadır.

BÜYÜKADA'DA GEZİLECEK YERLER

Aya Yorgi kilisesi ve manastırı:1751 yılında küçük bir kilise olarak inşa edilen Aya Yorgi kilisesi Ortodoks inancında büyük önem taşımaktadır. Aya Yorgi uzun yıllar boyunca manastır olarak kullanılmıştır. Değişik bir mimariye sahip Aya Yorgi kilisesini mutlaka ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Aya Yorgi Kilisesi

Aya Yorgi Kilisesi

Reşat Nuri Güntekin'in evi: Büyükada'da mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında gelen ünlü yazarlarımızdan Reşat Nuri Güntekin'in evi yer alır. Muhteşem bir mimariye sahip olan bu güzel köşkte ünlü yazarın kullandığı eşyalar ve odalar sergilenmektedir.

Reşat Nuri Güntekin

Reşat Nuri Güntekin

Meryem Ana Kilisesi: Diğer adı arabacılar kilisesi olan Meryem ana kilisesi mimarisi ve çan kulesiyle yabancılar tarafından en çok ziyaret edilen kiliselerden.

Meryem Anna Kilisesi

Meryem Anna Kilisesi

Adalar müzesi:  İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olan Adalar Müzesi’nde yüzlerce obje, 20 bin belge, 6 bin fotoğraf, film ve sözlü tarih kayıtları yer alıyor.

Adalar müzesi

Adalar müzesi

Hamidiye camii: 1895 yılında ibadete açılan yapı II. Abdülhamit tarafından yaptırılan camiinin özelliği minaresi tek şerefelidir. Tavanında, iki yanında hilal motifi yer alan sekiz köşeli yıldız bulunmaktadır.

Hamidiye Camii

Hamidiye Camii

Büyükada'da denize girmek isteyenler için en güzel plajlar arasında; Aya Nikola plajı, Halik koyu plajı, Eskibağ plajı, Prenses Koyu plajı, Yörük Ali plajı ve Naki bey plajı yer almaktadır. Denize girmek isteyenler bu plajlardan birini tercih edebilir.

Aya Nikola Plajı

Aya Nikola Plajı

Plaj çantalarınızda mutlaka bulunması gereken yazlık parçalar

İLİŞKİLİ HABER

Plaj çantalarınızda mutlaka bulunması gereken yazlık parçalar
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0