Heybeliada'ya nasıl gidilir? Heybeliada'da gezilecek yerler

Prens adalarının 2. büyük adası olan Heybeliada'yı şehrin kalabalığından birazcıkta uzaklaşmak isteyen ziyaretçilerle dolup taşmaktadır. İstanbul'un eşsiz yerlerinden biri olan Heybeliada yemyeşil ve masmavi deniziyle günübirlik gezmek ya da denize girmek isteyenlerin gidebileceği doğa harikası bir yer. En yakın tatil rotalarından Heybeliada'da nereler gezilir? Detaylar haberimizde.

İstanbul Anadolu yakasında yer alan ve 2. büyük ada olarak unvanını koruyan Heybeliada'nın tarihi yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Çam limanında yer alan Heybeliada'nın en çok bilinen diğer adı 'bakır madeni' anlamına gelen 'Halki' dir. Heybeliada Büyükada'ya göre daha bakir ve çok daha sakindir. Heybeliada'da serinlemek isteyenlerin denize girebilecekleri 5 tane plaj bulunmaktadır. Heybeliada'yı tam keşfetmek ve adada bulunan güzellikleri görmek isteyenler sabahın erken saatlerinde gelip huzur dolu bir gün geçirebilir. Adada yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. Bunlardan biri adayı baştan sona gezmek isterseniz bisiklet kiralayıp adanın her yerini keşfedebilirsiniz. Adada iner inmez hemen sahil kısmında kahvaltı yapabileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Aynı zamanda akşam ya da öğlen yemeği olarak taze deniz ürünleri yiyebileceğiniz birçok seçenek mevcuttur. İşte Heybeliada'da gezebileceğiniz yerler:

Heybeliada'ya nasıl gidilir: Heybeliada'ya Bostancı, Kadıköy, Eminönü ve Kabataş'tan kalkan vapurlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ada'ya birçok farklı hatlardan seferleri olan gemileri kullanarak kolaylıkla gidebilirsiniz.

HEYBELİADA'DA  GEZİLECEK YERLER

İSMET İNÖNÜ KÖŞKÜ

Üç katlı ve bahçeli olan İsmet İnönü müzesi adanın en çok ilgi çeken yerlerinden biri. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün rahatsızlık geçirdikten sonra Heybeliada'da bu köşkte inzivaya çekilmiş. Daha sonra müzeye çevrilen köşkte Atatürk'ün inöüye hediye ettiği mobilyalar ve birçok fotoğraf sergilenmektedir.

DEĞİRMENBURNU MESİRE YERİ

Heybeliada'nın adını aldığı yemyeşil çamlarıyla görülmesi gereken yerlerden biri. Ağaçların içinde denize açılan sıfır çok eski bir değirmen ve birçok tahta bulunan mesire alanında piknik yapabilir muhteşem manzara da kafa dinlemek için tercih edebilirsiniz.

ALMAN KOYU

Adada bulunan en güzel ve temiz olan Alman koyuna denize girmek isteyenlerin en çok tercih ettiği koylardan biri. Bu koya ulaşım biraz zor olsa da deniz üzerinden tekneler le de ulaşım sağlamaktadır.

AYA YORGİ (UÇURUM) MANASTIRI

Aya Yorgi manastırı adanın en yüksek yerlerinde bulunan bir yamaca inşa edildiğinden dolayı "Uçurum manastırı" olarak da adlandırılmaktadır. 16. yy sonlarına doğru inşa edildiği tahmin edilen manastır pembe renkli mimarisi ve muhteşem manzarasıya tarihe tanıklık etmenize eşli ediyor.

HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR EVİ

Türkiye'nin en önemli yazarlarından biri olan Rahmi Gürpınar'ın müze olarak kullanılan köşkün'de yazarın kendi yaptığı eşyaları, el işleri ve kitapları sergilenmektedir. Ücretsiz olarak gezebileceğiniz müzeye giriş her gün saat 10:00 ve 16:00 saatlerinde gerçekleşmektedir.

ADA BEACH CLUB / HEYBELİADA

İstanbul Heybeliada da bulunan "Ada beach club" adanın sakin ve tertemiz havasında denizin muhteşem güzelliğinin tadına çıkarmak isteyenler burayı tercih edebilir. Adaya Bostancı ya da Kadıköy'den kalkan vapurlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Giriş ücreti 60 tl'dir.

Ten rengine uygun şal ve eşarp seçme yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Ten rengine uygun şal ve eşarp seçme yöntemleri
Osman Nuri Topbaş hazretleri kimdir? Osman Nuri Topbaş kitapları hangileri?

İLİŞKİLİ HABER

Osman Nuri Topbaş hazretleri kimdir? Osman Nuri Topbaş kitapları hangileri?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0