2012 filminin konusu nedir? 2012 filmi oyuncuları kimler, nerede çekildi

Herkes tarafından sevilen filmler yayınlanma tarihi geçtikten yıllar sonra da ilk günkü gibi izlenmeye devam ediyor. 2009 yılında Roland Emmerich yönetmenliğinin yaptığı 2012 filmi konusu itibari ile tüm dünyada yankı bulmuştur. Maya takvimine göre dünyanın sonunun geldiğini anlatan 2012 filminin konusu ve oyuncuları kimdir, sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Amerika yapımı olan ve 2009 yılında çekilen 2012 filminin yönetmenliğini Roland Emmerich bulunmaktadır. Filmin başrollerinde John Cusack,  Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor,Oliver Platt gibi ünlü isimler yer alıyor. 2008 yılında çekimlerine başlanılan 2012 filminde maya takvimine göre 2012 yılında yaşanan bazı felaketlerden sonra dünyanın sonunun geldiği gösteriliyordu.  Bu olayı anlatan filmde bilim adamlarının dünyaya yaklaşan felaketleri ve bu felaketler öncesi maya takvimine göre gerçekleşecek şeyleri bilim adamlarının fark etmesini anlatmaktadır. Film yayınlandıktan sonra tüm dünyada yankı yaratmış ve maya takvimine göre 21 aralık 2012'de dünyanın sonunun geldiği iddia ettiği için izleyen birçok kişi korku ve tedirginlik yaşamıştı. Film konusu nedir, nerede çekildi, oyuncuları kimler? Detaylar haberimizde:

2012 FİLMİNİN KONUSU

Maya takvimine göre dünyanın sonunu getiren küresel bir felaketin yarattığı onca şeyden kurtulan kişilerin ölümüne savaştığı mücadeleleri anlatan bir başyapıt. Mayaların asırlar önce bıraktığı maya takvimine göre dünyanın sonunun yaşanacağı bir gün vardı. O verdikleri tarihten itibaren birçok astrolog tarafından araştırılan maya takviminde kehanet için numaralar, şifreler çıkarıp dünyanın sonunun yaklaştığını ve 2012 yılında büyük çağda bir felaket yaşanacağını söylediler.

2012 FİLMİNİN OYUNCULARI

Chiwetel Ejiofor → Adrian Helmsley, Başkan'ın bilimsel danışmanı

John Cusack → Jackson Curtis, Ara sıra bir limuzin sürücüsü olarak çalışan bir bilimkurgu kitap yazarı

Amanda Peet  Kate Curtis, Jackson'ın eski eşi

Liam James → Noah Curtis, Jackson ve Kate'in oğlu

Morgan Lily → Lilly Curtis, Jackson ve Kate'in kızı

Thomas McCarthy → Dr. Gordon Silberman, Kate'nin şimdiki erkek arkadaşı ve plastik bir cerrah

Danny Glover → Thomas Wilson, Amerika Birleşik Devletleri başkanı

Thandie Newton → Laura Wilson, ABD başkanının kızı

Oliver Platt → Carl Anheuser, Beyaz Saray'ın kurmay şefi

Chin Han → Tenzin, bir Tibet çalışanı

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0