Instagram'a Reels özelliği geldi! Reels nedir, Reels nasıl kullanılır?

Sosyal medya mecrasında en çok sevilen uygulamalar arasında yer alan Instagram, yeni özellikleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Son dönemlerde dünyanın bütün ülkelerinde çok tartışılan TikTok’un hızlı keşfetme ekranı, Reels adıyla Instagram’da yerini aldı. Böylelikle, Instagram yeni içerik formatına bir yenisini eklemiş oldu. Peki Reels nedir, Reels nasıl kullanılır?

Amerika'da TikTok tartışmaları tüm hızıyla sürerken Instagram platformu, kullanıcıları için Reels özelliği hizmetini açtı. Bu sayede dünyada milyonlarca kullanıcısı olan TikTok gibi 15 saniyelik kısa videolara çekme imkanı sunacak. Kullanıcılar Reels özelliğiyle ses ve müzik içeren kısa videoların paylaşıp düzenleyerek TikTok uygulamasına rakip oluyor.  Ayrıca zamanlayıcı ve geri sayım yeteneğine de sahip olan Reels, kullanıcılara daha rahat bir içerik oluşturma deneyimiyle buluşturuyor. Şimdiden adını sıkça duymaya başladığımız Reels kelimesinin Türkçe karşılığı 'makaralar' olarak biliniyor.

 INSTAGRAM REELS NEDİR 

Sosyal medyada en çok sevilen uygulamalar arasında olan yer alan ve fotoğraf paylaşma uygulaması olan Instagram Reels özelliğiyle kullanıcılara çok farklı bir deneyim sunuyor. Instagram kullanıcıları Instagram reels özelliği sayesinde 15 saniyelik kısa videolara çekip takipçileriyle paylaşabilecek. Ayrıca kısa videolara müzik, ses ve efekt ekleme özelliği de bulunuyor.

INSTAGRAM REELS NASIL KULLANILIR?

Instagram Reels özelliğini kullanmak isteyen kullanıcılar ilk önce mobil uygulama ana sayfasında yer alan fotoğraf sekmesine tıklayıp açılan pencerede çıkan "canlı, hikaye, reels" seçeneklerinden Reels'i seçin. Reels özelliğini seçtikten sonra başla butonuna tıklayın ve videonuzu çekmeye başlayın. Instagram Reels için çektiğiniz videolara müzik listenizden müzik ekleyebilirsiniz. Ayrıca kendi sesinizi de ekleyebilirsiniz. Dilerseniz AR efektleri ekleyebilir ve de çektiğiniz videonun hızını kolayca ayarlayabilirsiniz.

Ünlü sanatçı Üstün Asutay son yolculuğuna uğurlandı!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü sanatçı Üstün Asutay son yolculuğuna uğurlandı!
Ünlü oyuncu Alyssa Milano koronavirüs olduğunu sosyal medyadan duyurdu

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Alyssa Milano koronavirüs olduğunu sosyal medyadan duyurdu
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0