Su altı dalışı için 4 özel rota! Türkiye'de en güzel dalış noktaları

Türkiye kıyıları toprak üstündeki tarihi mirası ve doğal güzellikleri kadar su altı dalışı için macera tutkunları için cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Dalış meraklıları için unutulmaz güzellikte tarihi kalıntıları görebileceğiniz, caretta caretta'lar karşılaşma fırsatı bulabileceğiniz en çok tercih edilen 4 rotayı sizler işçin araştırdık. Detaylar haberimizde:

Bütün dünyada en çok ilgi çeken sporların başında dalış geliyor. Farklı derinliğe sahip deniz ve okyanusların muhteşem güzelliklerini görmek, keşfetmek isteyen amatör ve profesyonel sporcular devamlı bu sporu tercih ediyor. Çeşitli yöntemlerle yapılabilen dalış sporu için mutlaka dikkatli olmalı güvenli ekipmanlara ihtiyaç gerekmektedir. Deniz tutkunu iseniz mutlaka derinliklerin büyüsünü keşfetmek için bu dalış rotalarını keşfedebilirsiniz. Huzuru yaşayabileceğiniz tek yer sualtı ve deniz tüm güzelliğini dalmak isteyenlere ve dalgıçlara sunuyor. İşte birbirinden güzel dalış rotaları:

SU ALTI DALIŞI YAPILACAK 4 ROTA

1- FETHİYE

Fethiye

Fethiye
Akvaryumlarda gördüğünüz renklerdeki balıkları yakinen izleyebilme, onlarla yüzebilme fırsatını bulacağınız bu koy  Likya Yolu'nun üzerinde yer alıyor. Dalyan Koyu, Kızıl Ada Feneri, Üç Tüneller ve Amphora, Fethiye’deki başlıca dalış noktaları arasında yer alıyor. Maksimum 30 metre derinlikte tüplü ve serbest dalış yapmak yapabilirsiniz. Dalyan'da caretta caretta'lar ile müren,ahtapot,orfoz ve deniz atlarını izleyebilirsiniz. Koyda bulunan kayalık bölge ve akvaryum reef olarak bilinen bu bölgede deniz altı canlıları görme fırsatı elde edebilirsiniz.

2- ÇANAKKALE

Çanakkale Saroz

Çanakkale Saroz
Çanakkale hem tarihi hem de doğası ile Türkiye'nin en önemli şehirleri arasında yer alıyor.Dalmak isteyenler için zengin çeşitlilik sunan Saros Körfezi'nde gerçekleştireceğiniz dalışta pek çok batığı da görme imkanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca Mercan oluşumlarıyla ve  barındırdığı canlı çeşitliliği arpa balıklarını, deniz tavşanlarını ve bir çok deniz böceğini görebileceğiniz harika bir deneyim. 

3- KAŞ

Kaş

Kaş
Türkiye'nin en iyi dalış merkezi olarak kabul edilen Kaş, her yıl dünyanın her yerinden dalış severleri ağırlamaktadır. Suyun altında M.Ö. 1300’e dayanan tarihi kalıntıları görme, caretta caretta'lar ile karşılaşma, kanyonda göz alıcı fotoğraflar çekme şansınız bulunmaktadır. Ayrıca tecrübeli dalış okulları ve birçok dalış noktasının olması ve Kaş'ın su altı kadar su üzerinin de eşsiz oluşu burayı eşsiz bir dalış rotası konumuna sokmaktadır.

4- BODRUM

Bodrum

Bodrum
Bodrum'da birçok yerde dalış imkanınız bulunmaktadır. Bunlardan biri Delikli mağaza koyu Bodrum'un eşsiz yer altı güzelliklerini keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Yaklaşık 14-15 metrelerde bulunan geniş girişe sahip mağaranın içinde ki renkli oluşumlar görsel bir şölen sunmakta. Bir diğer yer olan Küçük reef, Acemi dalgıçlar için uygun ve deniz altında olan canlıları büyüleyici güzelliklerini görme şansını sahip olacaksınız.

Bodrum'da kamp yapılacak alanlar nerelerdir? Bodrum'da kamp yapılacak en güzel 7 alan

İLİŞKİLİ HABER

Bodrum'da kamp yapılacak alanlar nerelerdir? Bodrum'da kamp yapılacak en güzel 7 alan
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0