Ailece izleyebileceğiniz 10 film önerisi

Çocukların evde olduğu bu dönemde hem çocukların hayal dünyası ve kişiliklerini olumlu yönde etkileyebilecek hemde ailecek güzel bir vakit geçirmek için izleyebileceğiniz birbirinden güzel filmler bulunuyor. Küçük büyük herkesin birlikte oturup izleyebileceği başyapıt olan ve ailece izleyebileceğiniz 10 film önerisi...

Son zamanlarda sinema sektörüne olan ilginin artmasıyla birlikte çok fazla film yapıldı. Kült olmuş filmler arasında aile bağlarını güçlendirecek, aile içi sevgi ve saygıyı arttıracak filmler de yer alıyor. Ailece izleyeceğiniz kardeşlik, anne, baba, çocuk gibi kavramları yücelten bu aile filmlerini küçük çocuklarınızla izleyebilirsiniz. Sinema dünyasına damga vuran, izlerken bazen eğlendiren bazen de ağlatan en iyi aile filmlerini "yasemin.com" ekibi olarak sizler için listeledik. İşte ailecek izlenecek 10 film önerisi:

1- Küçük Prens (Türü:Fantastik/Drama) 

Küçük Prens filmi

Küçük Prens filmi

Antoine de Saint-Exupéry'in 'Küçük Prens' kitabından sinemaya uyarlanan animasyon türündeki başyapıtta, bir pilot kendisini ıssız bir çölün ortasında bulur ve çok uzak bir gezegenden gelmiş olan küçük bir çocukla karşılaşır ve olaylar çocuk etrafında gelişir.

2- Charlie’nin Çikolata Fabrikası (Türü:Fantezi/Macera) 

Charlie

Charlie

Sıra dışı bir yapıya sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası var. Bu fabrikayı, kendisinden sonrası için bırakabileceği birini aramaktadır. Yarışma düzenleyip 5 çocuk seçer. Bu çocuklar arasında fakir bir aileden gelen Charlie vardır. Diğer çocuklarla birlikte çikolata fabrikasını gezen Charlie’nin orada görecekleri, çok etkileyecek ve onu Wonka’nın hayal alemine çekecektir.

3- Yukarı Bak (Türü:Fantezi/Komedi/Drama) 

Yukarı bak filmi

Yukarı bak filmi

Yukarı bak filmi konusu çocuklukta bir rastlantı eseri yolları kesişen iki çocuk, yıllarca sürecek tatlı ve dokunaklı bir hikayenin baş kahramanlarıdır. Maceracı doğan ve hayattaki her şeye dair çocuksu saf meraklar barındıran Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmek Carl ise sessizliği ve dinginliğiyle örttüğü maceraperestliği ve kocaman kalbiyle Ellie’nin tek isteğini gerçekleştirebilmeyi dilemektedir. İki küçük çocuk büyür, evlenir, yaşlanır... Ölüm Ellie’nin kapısını çalar, Carl ise sevdiğinden kalan tek şeyi, bu çocuksu hayali gerçekleştirmeye koyulur. Film, animasyonun her yaştan izleyiciye hitap ettiği ve her haliyle masum ve dokunaklı olabilen bu öykü, çıktığı yılın en iyi animasyon Oscar’ına layık görülmüştü.

4- Aslan Kral (Türü:Drama/Müzikal Drama) 

Aslan kral filmi

Aslan kral filmi

Aslan, birbirinden renkli karakterleriyle ve gittikçe daha dokunaklı bir hal alan öyküsüyle yakın dönem animasyon klasiklerinden biridir. Vahşi Afrika’da henüz yeni doğan bir aslan Simba’nın sorumluluklarını üstlenme ve sorunları çözme becerisi, ormanın yeni kurallarını belirleyecektir.

5- Garfield (Türü:Komedi) 

Garfield filmi

Garfield filmi

Garfield, o şişko, lazanya delisi yaratık, bir kedinin isteyebileceği her şeye sahiptir. Ancak Jon, eski okul arkadaşı, veteriner Liz’i etkileme çabasına girip de Odie adında bir köpek alıp, bir de onu eve getirince Garfield hayatta istemeyeceği tek şey ile karşı karşıya kalır. Garfield, ailecek izleyeceğiniz son derece keyifli bir animasyon filmi.

6- Çılgın Hırsız (Türü:Komedi/Animasyon) 

Çılgın hırsız filmi

Çılgın hırsız filmi

Gru adındaki kafası karışık ve kötü yürekli kişinin en büyük hayali dünyanın uydusu Ay'ı ele geçirmektir. Bu banliyöde, bu yaşantıyı bozacak bir sır var ve ,bu sır Gru'nun kötü emelleridir. Olaylar Gru etrafında böyle gelişir. 

7- Karlar Ülkesi (Türü:Fantezi/Müzikal Komedi) 

Karlar ülkesi filmi

Karlar ülkesi filmi

Krallık, Karlar Kraliçesi (Snow Queen)'nin laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilmiştir. Bu krallıkta yaşamakta olan maceracı ve iyi kalpli Anna, Karlar Kraliçesi'ni bulup laneti sona erdirmesini sağlayarak, şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğu çıkan Anna'nın etrafında olaylar gelişir.

8- Güzel ve Çirkin (Türü:Fantezi/Gerilim) 

Güzel ve çirkin filmi

Güzel ve çirkin filmi

Animasyon tarihinin en iyi birkaç yapıtından biri olan film, Disney'den çıkan peri masallarının en değerlilerinden biri. Yaşlı bir dilenci genç bir prense bir gül verir ve karşılığında bir gecelik konaklayacak yer ister. Fakat prens dilenciyi reddeder. Dilenci bunun karşılığında prensi lanetler ve olaylar bambaşka bir hal alır.

9- Harry Potter ve Felsefe Taşı (Türü:Fantastik/Aksiyon) 

Harry Potter filmi

Harry Potter filmi

Harry Potter'ın ailesi ağır ve şaibeli bir trafik kazasında ölür ve öksüz ve yetim kalan Harry'nin sığınabileceği tek yer, arasının pek de iyi olmadığı teyzesinin yanıdır. Harry, tüm hayatı boyunca idari ailesi tarafından kötü davranışlarla büyütülür. Ancak Harry Potter artık 11 yaşındadır ve Harry'nin hayalleri ve yetenekleri günden güne su yüzüne çıkmaktadır. Kısa süre sonra Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir. 

10- Madagaskar (Türü:Macera/Komedi) 

Madagaskar

Madagaskar

Güzel bir hayvanat bahçesinde, yaşadıkları ortamın sunduklarına fazlasıyla alışık ve iyi anlaşan bir dörtlü olan Aslan Alex, zürafa Melman, su aygırı Gloria ve zebra Mart şehrin ortasında olmalarına rağmen mutlu olmayı başarabilmektedirler. Hayvanların alemenin hayal dünyasının  kurgulandığı filmi çok keyifli ve ailecek izlenebilecek filmler arasında yer alıyor.

Aşk sınır tanımaz! Moğolistanlı Selenge Nergvi, Yüksekova'ya gelin geldi

İLİŞKİLİ HABER

Aşk sınır tanımaz! Moğolistanlı Selenge Nergvi, Yüksekova'ya gelin geldi
Amerika'da 'Türk kasiyerden' ödüllü şeffaf maske

İLİŞKİLİ HABER

Amerika'da 'Türk kasiyerden' ödüllü şeffaf maske
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0