Amerika'da 'Türk kasiyerden' ödüllü şeffaf maske

Amerika'da yaşayan Türk asıllı kasiyer Aslı Mühürhancı Knowles, müşterileri için geliştirdiği şeffaf maske ile altın madalyanın sahibi oldu.

Amerika'da kasiyerlik yapan ve bir Amerikalıyla evli olan Aslı Mühürhancı Knowles, market müşterileri için bir ürün ürettir. Knowles, müşterilerin maske altından gülümsemelerini gösterebilmelerini sağlamak ve işitme engellilerin iletişim kurmalarını kolaylaştırabilmek için ağız kısmını gösteren bir maske üretti. Bu maske ödüle layık görüldü.

Knowles konuyla ilgili olarak sosyal medyada, 'İş yerinde gülümsemek için şeffaf maske takalım.' paylaşımında bulundu. Altın madalyayla ödüllendirilen Knowles, 'Koronavirüs (Covid-19) başladıktan sonra hepimiz maske takmaya başladık ve  bu yüzden müşteriler gülümsememizi göremiyordu. Ben de acaba bu konuyla alakalı ne yapabilirim diye düşünürken ilk başlarda komik maskeler takmaya başladım.' açıklamasında bulundu.

Kendisine bunun için ulaştıklarını belirten Knowles, 'Benim bir sürü işitme engelli müşterim var. Maskemi çıkararak onları riske atmak istemiyorum. Onlarla rahat iletişim kurabilmek için ve benim dudaklarımı okuyabilmeleri için bu maskeyi istiyorum. Aynı zamanda gülümseme bizim üniformamızın bir parçası müşterilerime gülümsemek de istiyorum.' dedi.

Hollywood yıldızı John Krasinski'nin, çalışmasını kendi hesabında paylaşması sayesinde adını daha geniş kitlelere duyuran Knowles, 'Ben haberlere çıkmaya başladıktan sonra şirketimizin CEO’su bana bir teşekkür mektubu yolladı. Mektubu aldığımda ne kadar mutlu olduğumu anlatamam çünkü şirketin başındaki insan bir kasiyeri fark ediyor ve ona mektup yolluyor. Bu çok önemli bir şey.' açıklamasında bulundu.

Ailece izleyebileceğiniz 10 film önerisi

İLİŞKİLİ HABER

Ailece izleyebileceğiniz 10 film önerisi
Demet Akalın, Mustafa Ceceli ve Alişan, temizlik işçisi Habib Çaylı'nın borcunu üstlendiler!

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın, Mustafa Ceceli ve Alişan, temizlik işçisi Habib Çaylı'nın borcunu üstlendiler!

BİR YORUM YAPIN 0