Demet Akalın, Mustafa Ceceli ve Alişan, temizlik işçisi Habib Çaylı'nın borcunu üstlendiler!

Osmangazi Belediyesi çalışanı Habib Çaylı, çöp konteynırında bulduğu 110 bin TL^parayı polise teslim etmesi ve ardından yaptığı açıklamayla takdir toplamıştı. Şarkıcılar Demet Akalın, Alişan ve Mustafa Ceceli, Çaylı'nın kredi borçlarını üstlenip ev eşyası desteğinde bulunacaklarını açıkladılar.

Osmangazi Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Habib Çaylı isimli vatandaş, geçtiğimiz hafta örnek olacak bir davranışa imza atmıştı. Çaylı, temizlik yaparken çöp konteynerinin yanında siyah bir torba buldu. Torbanın içerisinde 110 bin TL vardı. Bulduğu parayı müdürüyle birlikte Çekirge Polis Merkez Amirliği'ne götüren Çaylı, paranın sahibinin bulunabilmesi için çalışma başlatılmasına da vesile oldu.

Banka borçlarının olduğunu belirten Çaylı, 'Ben o gün yola çıktım. Yolu temizlerken baktım orada siyah bir torba var. Torbayı aldım elime, çöp diye atacaktım. Sonra içini açıp baktım ve para olduğunu gördüm. Durumu hemen çavuşuma bildirdim ve onunla birlikte karakola giderek bu parayı teslim ettim. 2 ayrı bankadan kredi çektim. Ben bu parayı bulup, polise götürdüğüm için sevindim. Belki de paranın sahibi arabasını sattı, belki ev alacak, belki ihtiyaç sahibi biri diye düşündüm. İnşallah paranın sahibi bulunacak ve bulununca da kendisiyle görüşmek, tanışmak isterim. Borcuma rağmen bu parayı teslim ettim, çünkü haram para istemiyorum. Haram para kursağımdan geçmesin. Helal para istiyorum, ekmeğimin peşindeyim.' dedi.

DEMET AKALIN, MUSTAFA CECELİ VE ALİŞAN KREDİ BORCUNU ÜSTLENDİLER

Çaylı'nın bu hareketi kamuoyunda geniş yankı buldu. Şarkıcılar Alişan ve Demet Akalın, kendi programlarında Habib Çaylı’yı konuk ettiler. Şarkıcılar ayrıca Çaylı'nın banka borcu olan 35 bin liralık kredi borcunu da üstlendiler. Programın diğer konuğu Mustafa Ceceli ise, 'Dünya, senin gibi iyi kalpli insanlar sayesinde ayakta duruyor. Yapmış olduğun şey hem bizlere hem de yeni nesle çok büyük bir örnek. Haram para yemem demişsin, bunu da ispatlamış ve kanıtlamışsın. Dileriz ki gizliden açıktan buna yönelen insanlara da ders olur. Ben de Demet ve Alişan’ın pastasına katkı sağlamak isterim, o yüzden Allah senden razı olsun.' açıklamasında bulundu.

Çaylı’nın kredi borcunun hafta sonu ödeneceği ve evlatları için çocuk odası takımı, giysi dolabı ihityaçlarının da karşılanacağı belirtildi.

Doya Doya Moda Ayten Demirkol kimdir? Doya Doya Moda Ayten Demirkol programdan neden ayrıldı?

İLİŞKİLİ HABER

Doya Doya Moda Ayten Demirkol kimdir? Doya Doya Moda Ayten Demirkol programdan neden ayrıldı?
Amerika'da 'Türk kasiyerden' ödüllü şeffaf maske

İLİŞKİLİ HABER

Amerika'da 'Türk kasiyerden' ödüllü şeffaf maske

BİR YORUM YAPIN 8

Murat 3 yıl önce

Gardasim sen gerçekten ornek bi adamsin.durumum iyi olsaydı yardim ederdim sonuçta sen boyle davrandığını için daima saygın biri olacaksın.Banka güvenlik görevlisi olarak ellerinden öper Ve şahsım Demet hanim Alışan Bey Mustafa beye çok tesekkur ederim.Allah YARDIMCINIZ olsun

KARACAER 3 yıl önce

Hz. Ali(r.a) bir gün namaz kılmak için mescide gireceği sırada atını oradaki bir çocuğa emanet eder. çıktığında atının başı boş şekilde, eğerinin ve başlığının olmadığını görür. o kasabada bir dükkana gider eger ve başlık almak için. Orada kendi eğer ve başlığı görünce onları bir çocuğun getirip getirmediğini ve kaç paraya aldığını sorar. Satıcıda Hz Ali'yi çocuğun getirdiği konusunda tastikleyip sonrada 5 paraya aldığın söyleyince Hz Ali, Vallahi sabretseydi ben ona zaten atıma bekçilik ettiği için 5 para verecektim ve o bu parayı helal yolla kazanmış olacaktı. Kendisine ne kadarda yazık etti der.... vesselam....

FAIZ 3 yıl önce

Helal para yerim demis ama banka dan borc almis, yani faizli parayi yiyor veya yemis. Aklim böyle seyleri almiyor :)

Kafam ÇokKarışık 3 yıl önce

Öncelikle temizlik görevlisi beyefendiyi yapmış olduğu bu güzel davranıştan dolayı tebrik ederim. Fakat haram para yememek ve bankadan kredi çekmek...? Haramın tanımımı değişti yoksa bugüne dek ben mi yanlış biliyordum ?

Toplam 7 beğeni

Adalet. TüY 3 yıl önce

O dedıgınız haramzade ulkede. Yasamak ıcın gereken okjıjenı. dağıtan sıstemın. Gunahı .... Bu abı cennet temızlıkcısıdır ..

Toplam 1 Beğeni

KARACAER 3 yıl önce

Kafası CokKarışık kardeşim öncelikle şunu belirteyim ki; birincisi çok gereksiz bir noktaya temas etmişsin. ikincisi krediyi nereden kullandığı ne için kullandığı konusunda bir fikrin ve bilgin yok. üçüncüsü ve en önemlisi faiz yemek Allah ile kulu arasında bir günah işleme ve af meselesi iken, bulduğu bir paranın sahibini aramadan üstüne konmak kul ile kul arasında bir hak meselesi haline dönmektedir. Allah bulduğun bir parayı sahibine teslim ettiğin için belkide faize bulaşmanı affederde, faize bulaşmadığın için burada aldığın bir kul hakkını affedemeyeceğini bizlere açık ve net bir şekilde ayetleri ile ifade eder... vesselam...

Toplam 1 Beğeni

ALP ARSLAN 3 yıl önce

İŞÇİ KARDEŞİME ALLAH DAHA FAZLA KAZANÇ SAĞLIK SIHHAT HUZUR MUTLULUK VERSİN.Bocunu Üstlenen kardeşlerimede allah daha çok kazanç zenginlik versin...aynı adualarım onlar içinde yapıyorum İNŞallah.

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun